Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy kell szobabiciklizni?...

Hogy kell szobabiciklizni? Nem vicc, tényleg nem tudom, hogy optimális, mennyit kéne, mennyire tekerni, stb.?

Figyelt kérdés
2021. dec. 5. 14:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Milyen célból....????

Honnan tudjuk, hogy neked mi az optimális, ha se a paramétereidet nem adtad meg, se azt, hogy miért akarnál szobabicajozni....

2021. dec. 5. 14:54
 2/13 A kérdező kommentje:

Kardiózni szeretnék rajta, érrendszer erősítés céljából

A testsúlyom teljesen rendben van

2021. dec. 5. 15:38
 3/13 anonim ***** válasza:

Nézd meg milyen jó interval edzésprogramok vannak...

pl: [link]

2021. dec. 5. 15:45
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Kezdésnek tekerj minden nap 5 percet. Jövőhéten 10-et, majd fél órát és meglátod milyen.
2021. dec. 5. 17:09
 5/13 anonim ***** válasza:
55%
Minden nap cipeld ki 20x a szobabiciklit az előszobába és vissza úgy, hogy nem karcolod össze a parkettát, nem vered le a vakolatot sem az akváriumot és közben nem égeted oda az ebédet sem. Meglesz az a pulzus hamar! :D
2021. dec. 5. 21:33
 6/13 anonim ***** válasza:

Az 5 perces kezdésnek akkor van értelme, ha gyógytorna céllal kezded.

Én görgőzni szoktam, a különbségektől most tekintsünk el.

Nyilván nem árt tudni, hogy honnan indulsz és hová szeretnél elérni. (Nem a szobabiclivel, hanem a szobabiciklizéssel. :) )

A 3-as kommentben lévő cikket sem olyan írta, aki komolyan edzett volna.

Intervall edzést csak pulzusmérővel és pár hét alapozás után érdemes elkezdeni. Tudom, csábító, hogy egy monoton tempót kell tolni, de nem ért előbb szépen felépíteni az aerob állóképességet.

Elvben 15 perc bemelegítés és ennyi levezetés kell. De - főleg intervall előtt - 10 perc. Tehát intervallt inkább majd 1-2 hónap után. Mindenképpen tervezz meg 1 hónapra előre egy edzéstervet, mert másként könnyen ki fogod hagyni.

Az egylábazás, freki-piramis mehet az első hónapban az állóképességei (1-2 órás) anerob tekereések között. Én felteszek egy tabletet a kormányra és bringás videokat nézek, amelyket kifejezetten görgőzésre gyűjtöttem. Különben elunnám magam.

Jó szellőző hely kell és óránként legalább egy kulacs víz.

2021. dec. 5. 22:47
 7/13 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. En egy 50km-es edzestervet importaltam szobabiciklire, az 4 hetes volt(igy kezdtem), heti 4 edzessel, akkor ott 2,5 orat sikerult tekerni, konstans, de nem mondom hogy bajnok lettem tole. Pl labizmom semmi, es max 4esbe tudtam tekerni, de a volumen megvolt. Utana mar batran tudtam órákat tekerni kint csak bejott a szar ido megint, ugyhogy noveltem a fokozatot, az mar hatott. Szerintem is az intervall is jo otlet, talan mind sebessegben, mind nehezsegben. En azert csinaltam az otpereket, hogy megnezzem meddig birom ha mindennap tekerek, ez negyed oraval ment par hetig, persze edzettem mast is.
2021. dec. 5. 23:36
 8/13 anonim ***** válasza:
Anaerob edzes akkor az lenne, hogy megfelelo oraszamban 140koruli pulzussal tekersz?
2021. dec. 5. 23:37
 9/13 anonim ***** válasza:

A pulzuszónák egyediek, tehát nem lehet értéket mondani. Százalékot lehet mondani, de ha nem ismered a zónáidat, a haátértékeidet, akkor ezzel semmit sem érsz. Legalább a nyugalmi pulzusod ismerni kellene. De a százalékokat is lehet több módon számlni. Az anaerob küszöböt mérni szokás terhelésnél... ami ugye, mint minden mérésnél igaz: egy mérésé nem mérés.

Tehát mérj renszdszeresen nyugalmit, számolj maxot (220-életkor), majd pl. a Karvonen képlettel számold ki a zónáidat. Ez sem lesz tűpontos, de kiindulásnak jó.

Én görgőn megdöglök olyan pulzuson, amit a szabadban órákon át tudok tartani.

2021. dec. 6. 00:27
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen, de miert anaerob, utana jobban fog menni az aerob?

Amugy nem felsz hogy leszallsz a gorgorol, vagy stabilan lehet rajta lenni? Legalabb Bianchival nem, az utcakon szinte csak azt latok :D

Vagy neked ilyen rogzitett?

Amugy muszaj lesz felulnom a parepara mar nagyon megerett a dolog :D

2021. dec. 6. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!