Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Országúti kerékpárom kerekeit...

Országúti kerékpárom kerekeit szeretném cserélni. Ajánlanátok valami "ár-érték bajnokokat" kérlek?

Figyelt kérdés

A kerékpáron jellemzően 100kg terhelés van, amikor én, és a táskám is rajtam van. A város ahol közlekedek eléggé patkás, ilyen hatást kellene bírnia. Szeretnék vékonyított gumit is használni, hogy jobban tudjak haladni.

Aki jártasabb a "szakmában" kérem segítsen nekem kereket, belsőt és köpenyt ajánlani ehhez. Ha kiegészítő információkra lenne még szükség, akkor kérjetek.

Köszönöm!

2021. nov. 15. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Elég sok egyéb infora szükség lenne. Először is mi a rá szánt maximális keret?

A padkázás és a keskeny gumi nem barátok. Mit értesz vékonyított gumi alatt? Keskeny, 23-25 mm-es köpenyt, vagy vékony vázszerkezetűt?

Egyéb szükséges info, hogy felnifékes vagy tárcsafékes a bringád? Gyorszáras, 9 mm tengelyes, vagy átütőtengelyes a vázad/villád?

Én belsőt nem ajánlok. Ha már kereket cserélsz, legyen tubeless ready, és használj belső nélküli rendszert!

2021. nov. 15. 20:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Mavic Aksium-ot kapsz újonnan 90k körül, használtan 50k körül. 1800 gramm körül van a szett. Én 32mm-es Continental Gatorskinnel használom, ami viszonylag könnyű (360g) és defektálló. 5 bar nyomáson még földutakon is járok vele. A magyar utakra nem vennék ennél vékonyabbat. Ráadásul a vékonyabb gumi nem gyorsabb: [link]

Ha olcsóbban akarsz kereket, érdemes figyelni az apróhirdetéseket, testbike bolha, facebook marketplace, vannak jó vételek.

2021. nov. 16. 07:27
 3/7 Wadmalac ***** válasza:

Nem nagyon tudok listát adni, ami kerekeim régebben voltak, mind saját építések és mai mércével nem nagyon minősíthetőek.

Évek óta két Mavic Ksyriumot használok, nekem bevált.

2021. nov. 16. 09:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Érdekes, én átmegyek egész Budapesten max. 2x kell padkáznom.

Miért gond a padka? Nem kell nekimenni, hanem meg kell emelni a kerekeket.

2021. nov. 16. 14:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Schwalbe vagy Continental gumik ,kereket fűzetnék . Te nézed ki egyedileg milyen jó felni agy küllő kerüljön bele . Nekem mákom van a fűzés 2 ezer per kerék centrirozottan ....
2021. nov. 16. 15:40
 6/7 tothp ***** válasza:
Egyszer vettem az ócskapiacon egy pár kereket ultegra aggyal és mavic felnikkel. 10 ezerért. Még centírozást sem igényelt, csak gumi kellett rá és usgyi.
2021. nov. 17. 22:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Frissel lopott lehetett.
2021. nov. 18. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!