Országúti kerékpárom kerekeit szeretném cserélni. Ajánlanátok valami "ár-érték bajnokokat" kérlek?
A kerékpáron jellemzően 100kg terhelés van, amikor én, és a táskám is rajtam van. A város ahol közlekedek eléggé patkás, ilyen hatást kellene bírnia. Szeretnék vékonyított gumit is használni, hogy jobban tudjak haladni.
Aki jártasabb a "szakmában" kérem segítsen nekem kereket, belsőt és köpenyt ajánlani ehhez. Ha kiegészítő információkra lenne még szükség, akkor kérjetek.
Köszönöm!
Elég sok egyéb infora szükség lenne. Először is mi a rá szánt maximális keret?
A padkázás és a keskeny gumi nem barátok. Mit értesz vékonyított gumi alatt? Keskeny, 23-25 mm-es köpenyt, vagy vékony vázszerkezetűt?
Egyéb szükséges info, hogy felnifékes vagy tárcsafékes a bringád? Gyorszáras, 9 mm tengelyes, vagy átütőtengelyes a vázad/villád?
Én belsőt nem ajánlok. Ha már kereket cserélsz, legyen tubeless ready, és használj belső nélküli rendszert!
Mavic Aksium-ot kapsz újonnan 90k körül, használtan 50k körül. 1800 gramm körül van a szett. Én 32mm-es Continental Gatorskinnel használom, ami viszonylag könnyű (360g) és defektálló. 5 bar nyomáson még földutakon is járok vele. A magyar utakra nem vennék ennél vékonyabbat. Ráadásul a vékonyabb gumi nem gyorsabb: [link]
Ha olcsóbban akarsz kereket, érdemes figyelni az apróhirdetéseket, testbike bolha, facebook marketplace, vannak jó vételek.
Nem nagyon tudok listát adni, ami kerekeim régebben voltak, mind saját építések és mai mércével nem nagyon minősíthetőek.
Évek óta két Mavic Ksyriumot használok, nekem bevált.
Érdekes, én átmegyek egész Budapesten max. 2x kell padkáznom.
Miért gond a padka? Nem kell nekimenni, hanem meg kell emelni a kerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!