Miért vannak a versenyen lejtmenetes pózok betiltva?
#1: [link]
Talán úgy gondolják, hogy csökkentik a különbségeket és így izgalmasabbak lesznek a versenyek.
#5!
Ha nem csak a kocsmáig mész, akkor a bringás ruházat azonnal értelmet nyer.
Szerintem profiknak is veszélyesek ezek a pózok, azért tiltották be. Gyakorlatilag a cikkben leírt két póz mindegyike akadályozza a normális a kerékpár kontrollálást. A supertucknál lehetetlen hirtelen irányt váltani. Könyöklésnél nincs kapcsolat a kormány és a kéz között, a kar lecsúszhat a kormányról, és a fék sincs elérhető közelségben.
Azt gondolom, hogy a mai felfogás szerint ezek a tiltások ésszerűek. Én egyetértek vele, mert a biztonság, az élet védelme a legfontosabb. Régen jobban elfogadták az emberek, hogy egyes sportoknál igen magas volt a komoly sérülés vagy halál kockázata. De ugyanez volt a munkahelyeken is. Mára felértékelődött a biztonság, aminek én személy szerint nagyon örülök. Ettől függetlenül még mindig bőven van hova fejlődni. Elég megnézni, hogy hányan bringáznak sisak nélkül. Nem hiszik el az emberek, hogy 20-25 km/h-nál milyen súlyos fejsérülést lehet szerezni, ami akár halálos is lehet.
Nem kell ahhoz még 20 km/h sem, hogy egy esésnél a padkára csapd a fejed.
Meg lehet nézni egy régi profi box meccset. Ahogy felállt a lecsapott, már ment is tovább a mérkőzés. Ameddig mozgott a boxoló, addig ment a meccs. Ma már leállítják a mérkőzést, ha nagyon egyoldalú a küzdelem.
Én anno úgy lejtőztem versenyen, hogy a kormányt a tövénél alulról markoltam és ahhoz vettem fel a tojáspózt.
A két könyökömet a hajtókart vízszintből kicsit előre-hátra forgatva mozgó térdeimmel támasztva és mocorgatva meg a kanyardöntéssel kormányoztam.
Most visszagondolva, ha rajtam múlna, azt én is betiltanám.
:D
A touros lejtőtempóknál a bukó védelme édeskevés, ha páran áthemperegnek egymáson egy elszabadult kormányfogás miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!