Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit lehet javítani?

Mit lehet javítani?

Figyelt kérdés

A küllő közé kerűlt a hátsó váltó.

Kérdések:

1, 3 küllő kiszakadt a felniből, ezek javíthatók?

2, a váltó a küllök között, ez törik ilyenkor?

2021. okt. 16. 08:22
 1/7 TR75 ***** válasza:
A törött külő cserélhető. A nagyobb gond a váltó, a váltókanál ilyenkor el szokott görbülni. Én egyszer jártam így, küllő nem tört, csak görbült, a vàltókanál is, javította a szerelő (a váltó új volt).
2021. okt. 16. 11:29
 2/7 TR75 ***** válasza:
Szóval elvileg a váltókanál is visszaegyenesíthető, de az elég gány meló, a végeredménye is kétséges.
2021. okt. 16. 11:42
 3/7 anonim ***** válasza:
3 küllő csere , aztán centrirozni kell . A váltón látszik hogy kiszakadt e belőle valami vagy hajlott e . Kisebb rövidebb kanalas ritkán hajlik meg ha a Tourney szintű .
2021. okt. 16. 13:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a küllőanya nem szakította ki a felnit, akkor könnyen cserélhető.

Ha viszont csinált magának egy nagyobb lyukat és átjött rajta, akkor új felni is kell.

2021. okt. 16. 15:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Így én is jártam... lejtőn lefelé ottmaradt a váltó a legnagyobb lánckeréken. Elkapta a kerék, letépte és körbehordozta mint a véres kardot. :D

Alaposan át kell nézni. A küllőket lehet cserélni ha nem tépte ki a felniből a furatot. Ha igen, akkor a felnit is cserélni kell. Az is lehet hogy a felnit nem lehet visszahúzni egyenesbe a centrirozáskor, mert annyira deformálódott, akkor is felni csere.

A váltót nem nagyon lehet úgy kiegyengetni hogy utána jó legyen, csere. A váltótartó fül is biztosan kapott, az is csere. A váltóbowden is nyúlhatott, vagy el is szakadt, azt is cserélni kell. Meg kell nézni a láncot is nem deformálódott-e (az enyém 180 fokban megtekeredett a hossztengelye körül!)

2021. okt. 17. 11:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálam 2küllöt kiszedett. 1et hajlított. Azokat potoltam,cseréltem a kereket centiroztam.

A váltó meghajlott a váltótartfüllel együtt,azok js cserélödtek a.

A lánc 90%+ban megtekeredett,az is ment a levesbe,de sajnoa akkor a renszerben már volt vagy 1500km, úgyhogy a sor ès a hajtómű is cserélödhetett.

Filléres kárnak tűnhet ( törött küllő veszek ujjat) de akibeszopja az 30ezer alatt nem uszameg 18-20évvel ezelőtt. És hazaig lökhettem magam mint a kisgyerekek.

2021. okt. 17. 17:31
 7/7 Wadmalac ***** válasza:

Nekem egyszer az agy küllőperem szakadt ki így.

Elég gáz.

A váltó tutira nagyot kapott.

Amiket #6 írt, azok a tipikus sérülések ilyenkor, itt is erre lehet számítani.

2021. okt. 19. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!