Mennyit költöttök egy év alatt a bringátokra?
Kb fél évente át nézem.
Láncot le szedem .el mosom.
Válto fogaskereket ki szedem .le mosom.
Fék pofákat ellenörzöm ha kell csere.
Bowden csere kb évente.
Évente kb .10.000 ft
Évente egyszer ránezek tavasszal.
Ami kell ès ha van hozzá szerszámom azt kicserélem.
Ha nincs vagy bonyolult az alkatrész beszerzése akkor szerelöre bízom.
A mennyi az változó mert már nem bringazok annyit mint szeretnék így az amortizáció mértéke is jelentősen csökken.
Azaz 10ezertől 50-ig. Most ennyiből minden kijön.
Évente kb.
- 2 pár külső (50e)
- 2 pár (10e)
- hajtás (láncok, hátsó sor, (nagy)tányér (50e)
- 2-3 teló szerviz (30-45e)
- csapágy cserék (10-20e)
- 1-2 átbowdenezés (5e)
- fék: olajcsere (5-10e)
- tubeless lötyi (7e)
-------------------------
167-202e Ft
Több bringám van. Értelemszerűen a bowden-fékes outimon nincs olajcsere és telőszerviz sem, de a montijaimon van. Telót mindegyiken legalább egyszer szervizeltetek évente. A csúcs bringámon inkább évente 2-4 alkalommal.
A legtöbb dolgot magam szerelem, csak a csöpögős dolokat szoktam szervizbe vinni. (És a pressfit csapágyhoz sincs szerszámom.)
3.eve elo sem vettem a bringam ... neha megis letakaritom :) Nyaron mar az eladasan is gondolkodtam, de nem vitt ra a lelek.
Amugy pedig nem evenkent koltottem ra sokat hanem amikor osszeraktam a bringat ... onnantol csak karban kellett tartani es a hasznalattal kapcsolatos dolgokat kellett venni (gumi, fekbetet).
Évente veszek egy teszkós fékpofát 300ftért, kicserélem és le is van tudva a költés jelentős része.
Kenőolajam van, azt egyszer kell megvenni egy életre.
Igaz nekem inkább eszköz mint hobby, közlekedésre használom, hogy elvigyen Aból B-be.
Illetve idáig ősszel az utolsó bringázásnál lefújtam magasnyomásúval a retket róla, majd olajozás és elraktam, idén inkább vettem térdmelegítőt, aztán meglátjuk
29eremre mióta megvan 3éve nem költöttem, csak gumicsere, de kb havi 20-30km-t megyek vele künnyü terepen.
Outimmal évi 1000-2000km, arra minden hónapban félreteszek 20.000ret, az esetleges szervizeket ebből fedezem, illetve 3-4évente az új modell vásárlását.
Van egy 26-os gt zaskarom, 2000res évek elejei, az a munkába járósom, ott gumicserék, illetve ha valami nagyon tönkremegy, akkor használt alkatrészt keresek neten legalább deore szintűt.
+ tavaly jött az új hóbortom, a retró bringa, szereztem egy férfi és egy női csepel tihanyt, hogy asszonypajtássql azzal flexeljünk a balcsin, mire felhajtottam a férfi vázast, + mire felújítottam, a 2 bringa kb 700.000ben állt meg.
5*
- 2 pár fékpofa (10e)
És évente 10.000 km körül megyek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!