Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy tudom leszedni a hajtó kart?

Hogy tudom leszedni a hajtó kart?

Figyelt kérdés

Az eggyik oldalon elvolt deformálódva és magátol lejött de a másik oldalrol nem tudom leszedni.

Póbáltam hajtókar kiszedővel de nem megy bele.

Hogy szedjem le?

2021. okt. 2. 08:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Esetleg egy fotó? Csak mert van vagy 10 féle hajtókar rögzítés.
2021. okt. 2. 08:27
 2/5 A kérdező kommentje:
2021. okt. 2. 08:28
 3/5 anonim ***** válasza:
A menet bekoszolodott a rozsda is benne van , azt kell maróanyaggal kitisztitani . A hajtasra monoblokkra is lazító kenőszer kell es pihentetni 2 órát . Ekkor a leszedő be kell menjen , de ha akad beszorulna akkor inkább csapágylehúzó lesz ami elintézi .
2021. okt. 2. 11:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy önlehúzós csavarral volt rögzítve.

A legjobb amit tehetsz, ha kiveszed az egész középrészt és satuba fogva próbálkozol.

De sanszos, hogy középrész és hajtómű cserés lesz a cucc. Pláne, ha egyébként is el van deformálódva a túloldal.

2021. okt. 2. 20:51
 5/5 Wadmalac ***** válasza:

Ez nekem nagyon úgy tűnik, mintha a lehúzómenetbe be volna gyógyulva egy elég megviselt alátét. Gondolom valaki feltett egy alátétet a hajtóműcsavar alá és az kicsit nagy volt, de erős embernek ez nem akadály.

Ahogy az oda be tudott szorulni, azzal valószínűleg le is nyalta a lehúzómenetet.

Biztosan ki lehetne ütni...ha le lenne véve a hajtókar.

Ez most olyan róka fogta csuka.

Akarod még ezt a hajtókart használni?

Mert itt nincs nagyon öltönyös-nyakkendős leszedési megoldás.

Meg kéne próbálni abba a beszorult alátétbe olyan lyukat produkálni, aminél fogva megpróbálhatnád kitekerni.

Mondjuk levett fanyelű reszelőnek a téglalap keresztmetszetű ékes szárát belekalapálni és megpróbálni azzal kitekerni.

Ha az sikerül és használható a lehúzómenet, mákod van. Ha nem...

Ha hátulról a hajtókar és a négyzetkúp résébe szorgalmasan spriccelgeted a rozsdaoldót, majd oda, a hajtókar és a tengely találkozásának résébe betámasztott vassal, keresztvágóval plusz méretes kalapáccsal meg-megcsapkodod, pár nap türelmes kopácsolás után le fog jönni.

Javasolnám a gépkocsi kormány- vagy a csapágylehűzót is, de annak a közepének a támaszkodáshoz át kéne nyúlnia az alátét furatán, a tengelyig, az meg elég esélytelen.

Ha az alátétre ráfúrnál, azzal lehet, hogy beljebb is hajtanád, totál szétcseszve a menetet. Gondolom nincs balos csigafúród...

Ha viszont sikerült kiszedni az alátétet, csak a menet lett fosch, jöhet a kormány- vagy csapágylehúzó és a kalapácsos rásegítés hátulról.

2021. okt. 4. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!