Manapság a montisok kb hány százaléka használ még 26-os kerékméretűt?
Én jelenleg 0%-ban, mert az egyik 26-os bringámat kölcsön adtam, a másikat meg rendbe kell hozni. De amúgy hétköznap csak a 26-os használnám. A hétvégi terep-only tekerésekre használnom a 29-est és versenyekre.
De pl. az UnderWorld Kupára a 26-ossal mennék.
#2!
Ez úgy hülyeség, hogy vagy.
Síkon, enyhe terepen kiválóan elvagyok a 26-ossal, de hegyen, köves, gyökeres terepen a 29-es sokkal jobb.
versenyen szerintem már senki
amúgy városban én is azzal járok
#4!
Akkor én kérdezlek téged! :D
Miért jobb hegyen a 26-os? Mitől nyomatékosabb a kisebb kerék?
Mit jelent az, hogy erőből másszák a hegyet?
Én 26-ost használok, mégpedig roppant praktikus okból
Egy jól működő, jó geometriájú kényelmes bringát nem cserélek le csak ezért, mert most más a divat.
Mondjuk nekem nem versenyzésre van, hanem csak szórakozásra és közlekedésre.
Ez a "most más a divat" több, mint 15 éve tart.
Én is addig értetlenkedtem, ameddig csak 26-osom volt.
Az egyik srác, akivel meccselni szoktam versenyeken, 2 évvel korábban váltott 29-re, mint én. Ebben a két évben ugyanúgy meccseltünk. Amatőr szinten sokkal nagyobb a formaingadozás, mint a két kerékméret közötti előnyök ill. hátrányok.
Ma már többen használnak 29-est, mert 26-osból már évek óta nem gyártanak középkategóriát sem. Van olyan nap, amikor szinte csak 29-es e-bike-okkal találkozom az erdőben.
"Ez a "most más a divat" több, mint 15 éve tart"
Barokkos túlzásnak gondolom a 15 évet, mert kb akkor vettem a bringámat és 29" még a kanyarban sem volt errefelé.
#9!
Valószínűleg nem vagy benne annyira a montizásban, mint én, ezért később jutott el hozzád. 2007-ben vettem az utolsó 26-os montimat egy vagyonért és akkor kezdtem észrevenni, hogy egyre többen mennek 29-essel, tehát rossz döntés volt maradni a 26-osnál. (Már korábban is volt 29-es, de kevesen használták.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!