Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Valahol lehet kapni biciklire...

Valahol lehet kapni biciklire szerelhető légkürtöt?

Figyelt kérdés
Nem, ez nem vicc, komolyan gondoltam a kérdést. Hócipőm tele van a szabálytalanul közlekedőktől, főleg a kerékpárúton komótosan sétálgató gyalogosoktól, gyakran az sem érdekli őket ha csengetek. Szóval kéne nekem valami jó hangos cucc, amitől már messziről telefossák a gatyájukat. Bolt neveket kérek.
2021. aug. 26. 01:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#7 talán mert a bringaúton a gyalogos vendég, amúgy semmi keresnivalója nem lenne rajta hivatalosan, csak szarik bele?

#8 nem azért ordítok, mert veszekedni akarok, hanem hogy meghallják és ne vetődjenek hirtelen elém :)

2021. aug. 26. 13:52
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

#10-11

Ja, ja! A bringás önérzet, ami kivágja a biztosítékot.

2021. aug. 26. 14:19
 13/20 anonim ***** válasza:
51%
Az bringás önérzet, hogy haladni akarok és félek tőle hogy a gyalogos, aki b**zik figyelni a környezetére (annak ellenére, hogy tilosban jár) pont akkor lép elém, amikor mellé lépek? Felőlem mászkálhatnak a bringaúton, csak ha meghallják, hogy csengetek, akkor húzódjanak ki valamelyik szélre, ez nem bringás önérzet, hanem az alapvető közlekedési kultúra része kellene, hogy legyen. Gondolom ezt a kultúrát még hírből sem ismered, ha ilyen baromságokat beszélsz - vagy csak a bringásokra pikkelsz.
2021. aug. 26. 14:25
 14/20 anonim ***** válasza:
52%

Ugyan, ugyan! Pontosan tudod miről beszélek. A közlekedési kultúra mindenkinek baromi fontos, amikor a saját jogaira gondol, és tűélesen látja, hogy a másik miként tiporja lábbal a jogait, milyen szabályt sért, meg hasonlók.

...és ennek semmi köze ahhoz hogy bringások vagyunk, vagy gyalogosok, vagy autósok. Mindíg a mi aktuális közösségünk a világ közepe.

Én autózom is, bringázok is és gyalogolok is. Van hogy tilosban, van hogy szabálytalanul. Van hogy én vigyázok másra azért nem történik baj, van hogy rám figyelnek.

Az szóljon be nekem először, aki soha nem úszott meg semmit azért, mert más jobban észnél volt, amikor benézett valamit.

2021. aug. 26. 15:49
 15/20 anonim ***** válasza:
49%

Azt kellene inkabb felfognod, hogy rajtad kivul is vannak emberek es azert mert hatulrol zorogsz valamivel, ettol meg nem fognak szetugrani elotted azert mert te arra kerekparozol.

Csengetes helyett inkabb hasznald a feket! :)))

2021. aug. 27. 05:17
 16/20 anonim ***** válasza:
49%
Hagyjuk mar ezt a gyalogos tilosban jar dumat ... mint ha a kerekparosok betartanak a szabalyokat?! :) Persze!
2021. aug. 27. 05:18
 17/20 Alex Fly ***** válasza:

Airzound néven keress rá.

De ahogy már írták is, ez Magyarországon kerékpáron illegális. Ha a csengőn~l hangosabb, legális eszközt keresel, akkor tanulj a New York-i futároktól: ők a közönséges, minden sportboltban kapható bírói sípot favorizálják.

2021. aug. 27. 15:04
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Biciklire nem tehetsz kürtöt"

nem tom miért pontoztátok le... igaza van. Csak csengő hangot adó hangkeltő berendezést lehet kerékpárra szerelni

Lásd: 6/1990 köhém rendelet 116.§

"Neked nem kürtre van szükséged, hanem pszichiáterre, mert indulatkezelési problémáid vannak."

Neki is igaza van....

Bár néha én is fejbe b..nék néhány mammert akik a kerékpárúton múlatják az időt. Meg van egy kocsma is ami oda nyílik.... kutyasétáltatók, lovasok, stb... De nem lehet vele mit csinálni, hiába hívsz ilyenért rendőrt. Ha meg leveszed a láncot és elvered vele akkor abból nagy baj lehet ha elhagyod a patentszemet és nem tudod visszarakni a láncot! :DD

Valahogy el kell viselni a helyzetet, megoldás nincs rá.

Valójában a gyökerekkel van a gond, mert a legtöbben igyekeznek figyelni a másikra. De vannak a hülyék akik direkt nem mennek arréb, beszól, pofázik, stb. Az ilyenre rá szoktam ordítani. Nem kell kürt :D

A kresz alapvetéseinek ismerete is sokat számítana. Jobbratartás, elsőbbség, stb. Nagyon sokan nincsenek tisztában még ilyenekkel sem... sem gyalogosok, sem kerékpárosok.

Az iskolákban nem mindenféle cicológiát, meg halmatelméletet meg ilyen f..ágokat kellene oktatni, hanem többek között kreszt!

Amúgy a nagyobb teszkókban is van ilyen kürt, meg a decathlonban is a hajós részlegen.

2021. aug. 27. 20:43
 19/20 nemaRendőrség ***** válasza:

Erre van a szád, ingyen van, nem lopják el, nem kell utántölteni(na jó de), nem kell aksi hozzá.

Rá kell kiabálni, hogy "he" megérti.

Ha szeretnéd adhatsz ki "nínónínó" hangot is, arra figyelnek az emberek

2021. aug. 28. 21:59
 20/20 anonim ***** válasza:
14 nem, fingom sincs miről magyarázol. Először jössz a bringás önérzet dumával, úgy beállítva a dolgot, mintha sértődöttségből hoztuk volna fel a problémát, aztán meg azzal, hogy ha bezzeg nekünk kellene engedni, akkor azt nem tesszük meg, csak a jogainkat követeljük a kötelességeinket leszarjuk. Nem tudom hogyan szűrsz le ilyeneket abból, hogy ha pl szeretnék mondjuk egy harmincas "edzés"tempót tartani egy dedikált bringaúton akkor igenis zavar (és had zavarjon már) ha pl valaki bedugott füllel kocog előttem és baszik meghallani, hogy jövök. És ez fordított helyzetben is így van, ha járdára kerülök valamiért akkor a csengőt elfelejtem, lelassítok, ha kell gyalogos-sétatempóra, ha kell megállok és megvárom amíg a kisgyerek elrollerozik mellettem és ha valaki mégis félreáll akkor megköszönöm.
2021. aug. 29. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!