Normális ha az újonnan vásárolt gumibelsőt ha felfújom, ilyen "hólyagosan" / "puklisan" fújódik fel? (kicsit ahhoz tudnám hasonlítani ha beírjátok google képek-be h gyomor)
Előfordul.
A belső gumifalának nem tökéletesen egyenletes a falvastagsága és itt már tized milliméterek is nagy fújódási különbséget okoznak.
Nem gáz. A belsőnek nincs különösebben szilárdsági feladata, arra ott a külső meg a felni és benne a védőszalag, a belső csak egy légszigetelés, kitölti a bejárható térfogatot és kész.
Általában a szelepnél meg a végtelenítésnél ("toldás") szokott kevésbé kigömbölyödni szabad felfújásnál, mert ott több az anyagvastagság.
Én azt azért szoktam ellenőrizni, hogy ott, ahol láthatóan a belső kökrörössé van összetoldva, egy olyan közepes kézi nyújtásra-húzásra nem hajlamos-e elszakadni.
Sajnos régen megjártam így egy DT belső szériával, szakadt a toldás nyomás alatt.
Visszavittem a boltba, a szakadtat is meg a még használatlant, mondták, hogy ilyet még nem hallottak, kicsit látszott is, hogy nem hiszik, erre a sértetlent az szemük előtt hosszában húzva két kéz négy ujjával eltéptem a toldásnál. Erre a srác levett egy másikat a polcról, kipróbálta, az is szakadt neki is, egy zokszó nélkül letolta a polcról az összeset egy dobozba, hogy visszaküldik a beszállítónak, majd cserélte az enyémeket is más fajtára.
Azóta minden belsőt meghúzkodok berakás előtt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!