Miért csodálkoznak el azon egyesek, hogy kerékpárral megteszek körülbelül 34 kilométert egy nap?
Ahova járok sportegyesületbe sportolni ott rendszeresen elcsodálkoznak azon – akik még nem hallották –, hogy körülbelül 34 kilométert tekerek le, hogy bejárjak edzésre.
Ugyanis történt az, hogy ahol anno voltak az edzések onnan másik városba lettek áttéve az edzések, ami a lakóhelyemtől még messzebb van. Szóval sokkal többet kell tekerjek, mint anno... És azon csodálkoznak, hogy kerékpárral ekkora távot is megteszek (körülbelül 34 kilométert). Ráadásul olyanok csodálkoznak rajtam, akik nálam keményebben tolják az adott sportágat.
Miért olyan furcsa az, hogy valaki 34 kilométert le képes tekerni? Ez rendkívül rövid táv kerékpárral, ekkora távot van, hogy gyalogosan is meg szoktam tenni egyetlen nap alatt, ha például túrázok.
Sose tudtam megkérdezni tőlük miért csodálkoznak el ezen, mert azon a kevés edzésen kívüli beszélgetés hirtelen mindig átterelődött másra. Edzésen pedig rendkívül ritkán lehet beszélgetni, amit nem tudok mindig kihasználni arra, hogy kérdezősködjek.
Szerintetek miért csodálkoznak el egyesek azon, hogy körülbelül 34 kilométert le tudok tekerni egyetlen nap alatt?
Ez rövid táv, ha kerékpározni mész.
De ha pl. edzeni mész és csak azért letekersz 34 km-t (oda-vissza?) hogy odajuss az már érdekes lehet nekik.
Hiszen tömegközlekedéssel sokkal gyorsabban és kevesebb energiával odajutnál.
Aki alapból komolyan sportol, annak inkább az lehet a fura, hogy egy kemény edzés előtt és után még rányomod ezt a másik sportot.
speciel nekem is égnek állt a hajam, amikor Balaton 200-on találkoztam egy sráccal, aki a 207 km-es körbetekerésre 30 km-ról bringával jött el, majd a célban feltette a lovat a haverja kocsijára és onnan hazafutott.
:D
Aki meg nem sportol, annak kerékpárral ami a sarki közértnél vagy kocsmánál messzebb van, az mazochizmus.
Sokaknak a kerékpár az az eszköz, amit arra használsz, hogy ahova gyalog is elmennél, oda gyorsabban érj oda, a táv azonos.
#1: Karatézok. Nem hat rá negatívan, sőt... Pozitívan hat rá, mert erősít sok a kerékpározás és az pont jól jön, hogy nem vagyok punnyadt.
#2: Nem csak edzés miatt megyek. Bemegyek valamelyik útba eső hipermarketbe, mert falun túl drága minden a helyi kisboltban. Tömegközledéssel pedig nem jutnék el gyorsabban és kevesebb energiával el edzésre. Rendkívül ritkán van direktbe járat abba a városba, ahova edzésre járok. Ennek okán át kell szálljak buszról vonatra, ha el akarok jutni edzésre, majd fél órát gyalogolhatok az edzés helyszínére.
#5: Éppenséggel nem átlag parasztok, hanem jóval magasabb öves senpaiok.
#6: "Sokaknak a kerékpár az az eszköz, amit arra használsz, hogy ahova gyalog is elmennél, oda gyorsabban érj oda, a táv azonos." – Én is pont erre használom a kerékpárt az undorítóan rossz tömegközlekedés miatt. Gyakran van, hogy kerékpárral gyorsabban odaérek A-ból B-be, mint tömegközlekedéssel. Bár nekem nem mazochizmus nagy távokat megtenni. xD
Tizenévesen, túltengő energiával még megcsináltuk azt haverral, hogy arra a hírre, hogy a komáromi strand előtt a fagyizóban van gesztenyés fagyi, képesek voltunk bringára pattanni, letekerni oda 80 km-t, betolni egy fagyit és gyerünk haza.
Mindezt én 5 sebességes Csepel versennyel, haver meg 3 gangos kempinggel.
Ma már nekem is irreálisnak tűnik, de akkor jó buli volt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!