Kilyukadt kerékgumiba milyen habot hogyan töltsek hogy ujra használható legyen és ne kelljen ujra cserélni a gumit?
Üdv, triciklivel szoktam járni munkába de mostanság egymás után defekt ér amit igy már nem győzök anyagilag.
Egy biciklis javasolta hogy a kijukadt defektes kereket habbal töltsem fel ami betömiti és utána akkor már nem lesz gond vele
De nem tudom hogyan töltsem be a kerékgumiba a habot és milyen fajtát merthogy többféle van.
A következőre gondoltam:
Erre van megfelelö anyag nem purhabbal kell probálkozni.
Defekt gátló folyadék néven árulják. És szerintem a boltban is beletöktik,ha kéred.
A purhab nem erre való.
Defektvédő szalag, vagy folyadék valamennyit segít, de vélhetően át kell gondolnod az útvonaladat.
Nyakunkon a királydinnye szezon.
Remélem, hogy vicc a kérdés.
Ha nem, akkor közlöm, hogy nem hab kell a gumiba, hanem defektgátló folyadék. Van ami javításra való, de az csak ideiglenes megoldás. Megelőzésre való tömítő folyadék kell bele, és jó darabig nem kell szúrt defekttel foglalkoznod.
A defektgátló spray is megoldás, a bringa gumiját jól tömíti, akár végleges megoldást is jelenthet (de nem mindegy a lyuk nagysága, a királydinnye pl. pont olyan, hogy gyakran csak a gumi cseréje segíthet).
A defektgátló folyadék előnye viszont, hogy a defekt előtt bele van töltve a belsőbe, tehát jó esetben a defektet észre sem veszed.
Bár magyarok vagyunk, úgyhogy a pudhab, kábelkötegelő és wd40-el bármit is meg tudunk javítani örökösre, de gumiba azért ne rakd bele! :D
Ha sokszor kapsz defektet akkor édemes lenne megnézni azt a külső gumit alaposan! Nincs kizárva, hogy a gumi szerkezete sérült, szálszakadt és amiatt lyukad ki a belső gumi rendszeresen.
Lehet gyárilag defektvédő majomtakonnyal feltöltött belső gumit is venni, így nem kell a töltögetéssel szórakozni.
Én megnézném, hogy miért kapok egymás után sok defektet.
Gyanítom, hogy a tüske benne maradt a külsőben.
Esetleg Tannus Armour (vagy valami hasonló).
Tényleg hatékony, nem olcsó, de évekig használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!