Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nyertem egy elektromos bicikli...

Nyertem egy elektromos biciklit, kell hozzá jogosítvány és mehetek vele járdán?

Figyelt kérdés
Kaptam hozzá bukósisakot is.

2021. aug. 1. 20:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Járdán sima kerékpárral se mehetsz!
2021. aug. 3. 15:53
 12/21 anonim ***** válasza:
2021. aug. 3. 16:31
 13/21 anonim válasza:
100%
11.pedig budapesten csak járdán látok kerékpárosokat menni pedig közvetlen mellette van a kerékpár útvonal...csengetni se cengetnek mikor hirtelen elsuhannak mellettem...
2021. aug. 4. 03:46
 14/21 Alex Fly ***** válasza:

Ha kerékpár, akkor:

-nem

-nem

@10: nem szabályos. Kézzel kell adni az irányjelzést.

2021. aug. 4. 05:09
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

13: én meg kerékpárposként pont fordítva látom... Ott a járda, mégis a kerékpárúton kolbászolnak a gyalogosok, hárman egymás mellett a babakocsit tologató kismamák, nyuszimotoros kétéveseik meg keresztbe-kasul előttük többtíz méterrel. A kerékpárúton.

szerintem erősen túlzol... .

2021. aug. 4. 07:59
 16/21 anonim ***** válasza:
59%

#15!

Nyilván általánosságban nem igaz, amit a 13-as ír... hacsak nem egy használhatatlan bringaút mellett lakik és nem jár sehová sem.

Tehát 13-nak illene leírnia, hogy melyik bringaúton tapasztalta ezt.

2021. aug. 4. 22:26
 17/21 nemaRendőrség ***** válasza:

@9

Már vagy 10 éve nincs kötelező jobbra tarts, se sávon belül, se sávok között.

De értelemszerűen kell közlekedni, a belső sáv közepén indokolatlan haladásért kapja az ember az ablakmosót

2021. aug. 7. 16:54
 18/21 Alex Fly ***** válasza:
100%

@17: a jobbratartás azt jelenti, hogy alapesetben a jobb szélső sávban kell haladni. Mondom alapesetben, mert ha a jobb szélső egy speciális (kanyarodó-, autóbusz-, stb. sáv, akkor azt a jobbratartás szempontjából figyelmen kívül kell hagyni. Ezenkívül lakott területen szgkgval, motorkp-al haladhatsz folyamatosan a brlső sávban is.

A sávon belüli helyzetnek pedig semmi jelentősége, mivel a sáv a definíció szerint egy járműoszlop haladására szolgál, így annak teljes szélessége az adott jármű rendelkezésére áll, ott másik jármű nem tartózkodhat.

2021. aug. 7. 17:04
 19/21 anonim ***** válasza:
59%
Járdán csak az idióták mennek kerékpárral, ha meg rájuk van szólva, megjegyzem nem sértően, hanem higgadtan: "légyszíves menj át a kerékpárútra", akkor egyből nekiállnak pampogni, hülyeségeket beszélni, hogy "csak" eddig megy, hogy a járda nem járda hanem "ez is bicikliút". Ja és az agresszív agyament barmok külön bónusz, akik képesek nekimenni a másiknak a felkérésért hogy menjen át a kerékpárút. De igazán lehet ezeknek szépen vagy parancsolóan mondani, NEM ÉRDEKLI egyiket se. Csak száguldoznak járdán, szinte a boltból se lehet kilépni anélkül hogy egy idióta ne száguldana el a járdán. A rendőrség is csak igen válogatósan bírságolja meg őket. Volt már pár eset, miszerint megyek kerékpárúton, jön vagy megy a járőrkocsi, járdán az idióta (értsd: kerékpáros) megy és a rendőr megy tovább mintha mi sem történt volna. Következő mi lesz? Kamion meg miegyéb is a járdán fog közlekedni mert "ez az úttest"?
2021. aug. 23. 13:33
 20/21 anonim ***** válasza:
59%
13-as: Én egyetértek veled. Tény hogy elég nagy mostanság a forgatom itt gyomaendrődön is, de a sok barom meg sem próbál átmenni az úton, inkább suhan a járdán. Naponta kb ha minimum 12 idiótát látok, aki a járdán megy kerékpárral. Egyszerűen dühítő hogy hiába teszek panaszt a rendőrnél is, akit épp sikerült megfognom valamelyik utcában, még őt se érdekli. Nagyívben elkerülik a kerékpárutat. Járdán, útszélén... Néha egy-két gyalogos is. Nem a járdán megy ahol kéne, hanem az út szélén...
2021. aug. 23. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!