Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy kell beallitani a valtot...

Hogy kell beallitani a valtot helyesen?

Figyelt kérdés

Orszagutim kerom 2x9 sebesseges.

Elso valton a valto kulso reszehez hozzaer a lanc es nem kellemes a hangja, gondolom jot sem tesz neki.

[link]

2 hete beallitattam itt egy kis szervizbe, de ugy latszik ennyit is er...

Hogyan tudnam itthon egyszeruen bealitani? Melyik csavart kell ehez meghuznu/lazitani hogy lanc ne erjen hozza?

Maga a valtas amugy szepen megy.

Koszonom

2021. júl. 25. 14:35
 1/10 anonim ***** válasza:
L csavar a kis fogassort határolja a H a nagyokat , inkább nezd meg vidin erthetőbb . A YT Kerekparguru első váltó beallitása 1-2 videó a legjobb erre .
2021. júl. 25. 15:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Arra azért készülj fel, hogy nem egyszerű és nagy türelem kell hozzá. Ha az állítócsavarokból nem sikerül, lehet magán a váltótest helyzetén is picit állítani kell.
2021. júl. 25. 16:37
 3/10 A kérdező kommentje:

Hat en inkabb akkor azt mondom, hogy ebbol szerviz lesz.

Se turelmem nincs, se szakertelmem :(

Kis naiv azt hitten, huzok egy csavart es a valtotest arrebb csuzik es kesz.

2021. júl. 25. 17:01
 4/10 anonim ***** válasza:
Csinálj úgy, mintha feljebb akarnál váltani, vagy húzd meg a váltót kifelé kézzel! Ha mozdul, akkor a bovden feszességén kell csak állítani. A bovdenház valamelyik végén lesz egy feszítő, amit tekerve tudod állítani. Ha ennél nem jön kijjebb a váltó, akkor a felső határoló csavaron (is) kell állítani.
2021. júl. 25. 17:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Merre laksz ? Lehet tudok segíteni .
2021. júl. 26. 09:42
 6/10 A kérdező kommentje:
Debrecen.
2021. júl. 26. 09:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Sajnos Pest megye .... Továbbra is ajánlom a saját bringád szerelését , most is fillerek a kulcsok szerszamok . Parszor hangolsz tekersz lancot cserelsz es beforgott az ára .Tavaly óta duplája lett a szerelés es szezonban ra is tesznek mert varólista van . Én anno meguntam hogy napokra ott kellett volna hagyni drágán . Ezert önállosodtam , ha nem flexelsz bele sem vered kalapáccsal nincs mit elrontani .... Fűzésen menetvágáson kívül mindent megcsinalok , alkatreszt csak netről veszek mert a maszek kinalata kevesebb heteket kellene varni es dupla tripla összeg mint weben ...
2021. júl. 26. 10:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom mint 4-es kolléga, a bowdenen feszíts kicsit első körben.

Ha a szerviz után jó volt, akkor a határolással nincs gond, csak kicsit nyúlt a bowden.

ezt a két vidit nyálazd át alaposan:

https://www.youtube.com/watch?v=FaOiNbeQXEo

https://www.youtube.com/watch?v=iDTJDYP17lQ

nem bonyolult, meg lehet tanulni.

"L csavar a kis fogassort határolja a H a nagyokat"

Ez csak első váltó esetében igaz! ée elöl nincs fogassor...

2021. júl. 26. 18:00
 9/10 anonim ***** válasza:
8as , az elv ugyanaz ....
2021. júl. 27. 14:39
 10/10 A kérdező kommentje:

Koszonom mindnekinek.

Tesom bringajaert mentem a szervizbe, elvitten a sajatomat, nem mertem hozzanyulni.

Egy citromos sorert beallitotta a srac :D

2021. júl. 27. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!