Lánckenés után durván csikorgó fékek? Mitől vagy miért?
"Mitől vagy miért?"
"sprayt használtam"
szeretem az ilyen kérdéseket amikor a kérdező mindjárt meg is válaszolja magának... :D
puceváld meg alaposan a féket.
"Csak a láncra fújtam, nem értem"
a fékre nem kell sok kenőanyag hogy elkezdjen dudálni, elég néhány aprócska csepp is amit elvitt a szél, aztán az első fékezésnél meg körbekente a betét... A betét lehet cserés lesz!
"Ezért nem jó a láncra sprayt használni."
Márpedig láncra az a legjobb. Csak ésszel kell használni.
"Az olajköd szépen rászáll a féktárcsára/felnire."
Az olajozott láncból kirepülő cseppek ezt mindig megtehetik, a zsírzó spray viszont nem tesz olyat, miután már egyszer odakötött a helyére.
Én úgy szoktam láncot kenni, hogy miközben a spray-vel fújok egy szakaszt, jó közelről, a lánc alá fogok egy rongyot és arra megy a felesleg, nem szét a levegőbe. Utána odébb tekerem a láncot annyival, hogy ott legyen a száraz szakasz és ismétlés, amíg nem látom, hogy körbeértem a láncon.
És a spray-t sem nyomom ezerrel, szinte csak csöpögtető üzemmódban engedem a lötyit.
Soha még így felnire nem ment belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!