Az alábbi kerékpárra szerelhető tárcsafék az első kerékhez is?
Nem, ez egy kizárólag V-fékes villa.
De értelme sem lenne.
Ha tudná is, új kerékre lenne szükséged, ami tárcsafékes aggyal rendelkezik.
Ha jobb fékhatást akarsz, akkor már érdemes venned egy hirdaulikus, mondjuk Deore féket. Ha hátul meghagyod a V-féket, akkor nagyon más lesz az érzet, tehát hátul is cserélned kellene.
Már kb. 45e forintnál járunk. Ehhez jönnek az új kerekek és a tárcsák árai. 60e alatt nem állsz meg.
#3!
Én csak a specifikációbal lévő villát néztem. Találjuk ki, hogy kép az igaz vagy a speckó, ahol csak egy fajta villa szerepel...
És a fékváltókarról el is feledkeztem! Jó, hogy 1-es írta.
A fehérre a kép alapján lehet. A feketére nem.
De erős a gyanum,hogy az agy nem tárcsafékes.
Azaz drága lenne a csere....és fölösleges.
A típusleírás alapján valószínűleg a fekete típus van rajta, így nem fogad tárcsát. De ez a bringa amúgy is az a kategória, amit nem éri meg fejleszteni. Használni kell és kész!
Amúgy sincs gond a V-fékkel. Kell bele egy jó fékpofa és egy normális bovdenszett, és az olcsóbb tárcsákat simán megszégyeníti. A tárcsafék jó dolog, de a belépő kategória inkább dísznek jó, mint valódi fejlesztésnek.
A képek csak tájékoztató jellegűek!
Lehet, de nem éri meg, mert gyakorlatilag új bringát kell építeni.
Kell
- 2 új agy + valszeg küllők is + fűzés
- egy új váz hogy a hátsó féknyerget lehessen valahova fogatni
- 1 új első villa, hogy az első féknyerget fel lehessen rögzíteni
- új váltókarok, mert ezeken a bicókon a fék és váltókar együtt van... Esetleg mechanikus tárcsánál meg lehet tartani a fákkarokat, de kötve hiszem...
Ami megmarad: kormány, markolatok, váltók, felnik, gumik, lánckerekek, lánc, nyereg, taposók
Gazdaságilag nem éri meg ilyen bringákat átszerelni tárcsásra. Annyi plusz lóvé, hogy azért már kapsz egy eleve tárcsával szereltet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!