Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyit fog javulni a sebessegem?

Mennyit fog javulni a sebessegem?

Figyelt kérdés

Van egy 7*3 sebeseggel montim, amibol a maxot hasznalom, igy tudok kb 23-25 km/h kicsikarni magambol. Utana tulporog, ugy erzem nem igen tudnek kipreselni tobbet belole.

Egy 9*2 es orszagutit rendeltem, ezzel mennyit fogok tudni gyorsabban menni realisan?

Nyilvan tudom hogy nem ezen mulik, de valami csak sejtheto :)

Koszonom

2021. júl. 5. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
Nem a sebességek száma számít, hanem az áttétel, és ezen kívül még sok minden (gumik, csapágyak, tömeg, ...). De nyilván az országútin hosszabb áttételek lesznek és hatékonyabb, gyorsabb gép lesz. Saccra azt mondanám, hogy ha ezen az öreg montin a 23-25-öt tartod, akkor országútin mennie kéne a 30-nak.
2021. júl. 5. 22:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem a végsebesség a lényeg, hanem hogy meddig bírod tartani. Én országútival régen mentem hosszabb távon is akár 28-30-as átlaggal, most kezdtem újra tekerni, 60 km-en 25 km/h-t tudtam, de nem erőltettem meg nagyon magam, inkább csak bemelegítés volt.
2021. júl. 5. 22:08
 3/5 MGéza ***** válasza:
Hm, én amolyan koca fitness bringásként 28-as cross-trekkingemből óra szerint 48,7km/ó sebességet tudtam kitekerni. Feljebb is ment volna talán még egy picivel. Egy jó ouit 50-53 fogas első és 11 fogas hàtsó àttétellel meg kell hogy fussa a 60+ sebességet is.
2021. júl. 6. 09:02
 4/5 anonim ***** válasza:
9x2essel nagyon gyors leszel vigyázz ki ne farolj a kanyarban!
2021. júl. 6. 10:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmit sem fogsz gyorsulni.

Valószínűleg 42-11 a legkeményebb áttételed és ez egy 26"-os montin kb. 43 km/h-t jelentent 90-es pedálfordulat mellett.

Ha 42-11-ben max. 25-tel tekersz, akkor ez azt jelenti, hogy piszok alacsony a pedálfordulatod (50 körüli). Az nem meglepő, hogy nem tudod tartósan kitekerni a 42-11-et.

Most arra kellene gyúrnod, hogy 42-17-ben is tudsz 24 km/h-val haladni órákon át. Másként fogalmazva: Nem sebességre, hanem pedálfordulatra kell edzened.

A másik, amiért nem fogsz gyorsulni outin: 25 km/h-tól kezd számítani a légellenállás. Téged nem a levegő fog vissza. Ha 27-28-cal mennél, akkor arról egy outi 30-32-re gyorsítana.

2021. júl. 6. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!