Van olyan hajtómű és pedál aminek nagy a teherbírása?
Figyelt kérdés
Nagymamám a rolleres technikával száll fel a kerékpárra (bal lábát a pedálra teszi a jobbal ellöki magát és utána ül fel), de így sorra teszi tönkre a pedálokat/hajtóművet nem győzzük szerelőhöz vinni. Hiába mondtam hogy nem így kellene felszállni megsértődött. Mivel falun lakunk kerékpárszerelőt is nehéz találni, jó lenne olyat ami tovább bírja pár hónapnál egyébként budapest Csepel kerékpárról van szó.2021. jún. 29. 21:04
1/5 TR75 válasza:
Nem tudom, milyen hajtókar/pedál, ami a bicaján van, de az enyémnek semmi baja ettől a technikától, pedig elég szép darab vagyok én is, és nem használok csúcskategóriás alkatrészeket.
2/5 anonim válasza:
Nem így szállok fel, de terepen biztosan többet kap az én pedálom és amikor megindulok kiállva felfelé vagy sprintelni, akkor is biztosan többet kap a pedál. Ezt minden normálisabb pedálnak, hajtókarnak bírnia kell.
Gyanítom, hogy még azt a hibát is elköveti, hogy a pedál szélére lép.
3/5 anonim válasza:
Itt valami más gond lehet, emberek milliói szállnak fel így a bringára, sokan a leggagyibb teszkós géppel nyomják és nem fogyasztják el a hajtóművet...
4/5 Wadmalac válasza:
Bármi, ami nem ékes és/vagy nem kisujjam vastag acél hajtókar.
Bármilyen normális, ujjas rögzítésű (nem középen összeperemezett hajtókar és lánckerék) hajtókar kibírja ezt, ha ehhez dobsz egy nem 500 forintos lemez pedált, hanem valami kicsit jobb alu platformosabbat, túl kell élnie.
Az ilyen felszállástól inkább a küllőzés szokott lazulni meg a váz nyünnyed oldalra, ha gyengusz.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, különösen az utolsó hozzászólónak! :)
2021. júl. 1. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!