Egysebességgel hosszabb távon milyen tempó tartható?
Én túráztam egyszebeségessel (Rajna völgye Bodensee-Baden Baden közt)
Próbáltam pörgősebb áttételt választani. Ha jól emlékszem 36-17 volt.
Ez a kisebb emelkedőkön még megfelelt. Nagyobb kaptatókra már sok volt.
Viszont laposon volt, hogy csak azért mentem lassan, mert már túlpörögtem.
Attól függően, hogy mennyire vagy edzett ezek a határok kitolhatók. Az se mindegy, hogy az izomzatod a pörgetésre, vagy inkább a statikus(felé hajló) terhelésre van kiformálva. Mert eszerint kell áttételt választanod. Ja! És persze nem árt, ha a túra várható útvonalát is végignézed. Ha sok a lapos szakasz és/vagy kevés de vállalható az a kaptató, amin esetleg fel kell tolni a bringát akkor ez is a nagyobb áttétel felé tolja a mércét. Valamint az sem mindegy, hogy milyen és mennyi csomagot viszel.
Ahogy én látom, kezdetként két választásod van.
1. Felcsatolsz egy karórát és elindulsz valamerre és tekersz egy meghatározott időt, aztán bármeddig jutottál megfordulsz és hazagurulsz.
2. Eleve kinézel egy útvonalat aminek nagyjából tudod a hosszát és azt teljesíted. Szintidő nem számít.
Ahogy fejlődsz, nyújtod az időt és/vagy a távolságot.
Amíg edzetlen lekvár vagy, lehet jobban járnál egy szívritmus mérővel, mint az átlagsebesség mérésével.
És csakis a saját korábbi teljesítményedet akard túlszárnyalni, de ne minden áron. Csak amennyire jól esik, vagy annál egy kicsit jobban, hogy azért legyen benne kihívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!