Milyen sisakot vásároljak?
Sziasztok!
Most vettem egy új biciklit. Főleg kirándulásokra kívánom használni. Azzal kapcsolatban kérném ki a véleményeteket, hogy milyen sisakot lenne érdemes vásárolnom hozzá?
Ha drágább az se baj, csak biztonságos és kényelmesebb legyen.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
30f
számomra a leghasznosabb része a visor (ami a baseball sapkán is van elől) napfény, bogár stb ellen, én csak olyat vennék
legyen szellős ha nyáron használod, célszerű olyan színűt venni hogy láthatóságot javítsa (pl sárga akár ha nem ciki), amúgy kb mindegy melyik márka stb de érdemes felpróbálni előtte a kényelem és méret miatt
Biztonságosnak mindegyik biztonságos, ami az EU-ban bevizsgált és forgalmazási engedélyt kap. A különbség inkább a kényelemben és a szellőzésben van. Gyártót azért nehéz javasolni, mert mindenkinek más jön be, ez függ a fejed méretétől és formájától - mindenképpen fel kell próbálni vásárlás előtt, a bukó az, amit TILOS netről rendelni próbálás nélkül!
Nagyjából 15 ezer kürül indulnak a jobbak, határ a csillagos ég.
Néhány gyártó, amivel biztos nem fogsz mellé:
Rudy Projct, Abus, Mavic, Casco - ezek képviselik a csúcsot, de kb. 30 ezertől indulnak. A Cascot inkább terepre javasolnám, mert védi a tarkót, de emiatt kényelmetlenebb is.
Giro, Bell, Uvex - ők a középmezőny, szerintem érdemes ezekkel kezdeni a próbát, mert már 20 ezer Ft körül jól szellőző, könnyű és minőségi sisakot kapsz. Bár sokan lehurrognak majd, de én ide sorolnám a Dechatlon saját márkás sisakjait is (Rockrider, VanRysel).
Ami kerülendő, az a kerékpárgyártó márkázott sisakjai, mert ezeken a licenszelt nevet kell megfizetni, de amúgy ugyanaz a kínai csoda, amit márka nélkül az áruházakban is megkapsz. (Védeni véd, de belerohad a fejed).
Mindenképpen olyat nézz. ami jól állítható (legyen hátsó tárcsás szorítópéndja és állítható állpánt), plusz a bogárháló sem rossz ha van. Lehetőleg legyenek kivehetők a szivacsok, mert ezeket időnként nem árt kimosni.
3-as jókat írt. Én próbáltam KTM bukót, mert passzolt volna a bringámhoz, de inkább vettem egy egészen másmilyet. Visszalépés lett volna a korábbi bukóimhoz képest.
Próbálni kell. Mindenkinek más jön be. És nem az elsőt vedd meg, mert nincs viszonyítási alapod.
Én Cratoni sisakot használok, de van a családban Giro és BTwin is.
Csakis olyat vegyél, amin van rovarháló és kényelmes, sehol nem szorítja fejed.
És már a vásárláskor vegyél hozzá tartalék párnaszettet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!