Mért drágábban az elektromos biciklik mint egy elektromos motor?
Super SOCO elektromos motort már kb 1 millióért lehet kapni.
Ezzel szemben elektormos biciklit, ami segít a hajtásban és tud akár 45km/h-ig is segíteni, már 1,5 milliónál kezdődnek nagyából de ha van is olcsó 1 millió alatt biztosan nem találsz.
Gondolom a Super SOCO komplexebb, nagyobb teljesítményű akkor mért olcsó relatívan a biciklikhez?
Sem teljesítményt, sem sebességet nem írtam, S-Pedelec-et írtam.
De már megbántam, hogy meg mertem szólalni...
Ne hagaduj Alex, de most nincs igazad!
A 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 2. melléklete szerint a sebesség számít!
KRESZ függelék II. r/1. * Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.
Látsz valahol sebességet? A smkp-nál írják a max 45 km/h tervezési sebességet, nem a kerékpárnál...
Eleve olyan sebességgel halad, amolyen sebességgel tekered.
A S-Pedelex tervezési sebessége 45!
Akárhány állásfoglalást olvasok az S-Pedelec külön kategória mint a sima Pedelec!
A S-Pedelc smkp-nak számít!
"Eleve olyan sebességgel halad, amolyen sebességgel tekered."
nem láttalak még ilyen ostobán érvelni :D
akkor a pedelec sem pedelec, mert tudok vele 25 felett is menni?
Kérlek fogadd el, hogy most nincs igazad! :)
300 W felett van segédmotor-kerékpár pedelec esetén. Ami nem csak pedálozás közben hajt, hanem anélkül is tud menni, ott 0,25 kW (250W) a határ, tehát kicsit gyengébb is már segédmotor (ezek mint kerékpár elvben 25 km/h-ig rásegítősek, de a szabályzás nem a sebességet tartalmazza).
A sebességhatár nem a jármű képességeire vonatkozik, hanem arra, hogy meddig húzhatod a gázt.
Éppenséggel elektromosnál, akár pedelec, akár nem, le lehet korlátozni a végsebességet, de az nem KRESZ és KÖHÉM téma.
Ugyanúgy, ahogy személyautónál sem kötelező 130-nál lekorlátozni, egyszerűen csak ennyivel legális menni vele és kész.
4 kW-tól indulnak az A, A1 stb. jogsit, műszaki vizsgát stb. igénylő elektromos motorkerékpárok.
Visszatérve a kérdésre.
Habár nehezebb mint egy sima kerékpár, egy ebikét is felkapsz, odacsapod a hónod alá, és tudod vinni.
A super soco 100+ kilójával ezt már csak pár igen erős ember tudja megtenni.
#17!
Én odább akartam már rakni boltban egy e-bike-ot és azt hittem, hogy oda van rögzítve. Persze a 25 kg mozgatható, nem 100, de nem is 10 kg.
Van vagy 4 ebike a családban, meg vagy 10 sima bicó.
Egyik sem okozott problémát hogy elvigyem A-ból B-be.
Ebikék még jobbak is ilyen téren amik nekünk vannak, mert nem vág a váz alján a bowden
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!