Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mért drágábban az elektromos...

Mért drágábban az elektromos biciklik mint egy elektromos motor?

Figyelt kérdés

Super SOCO elektromos motort már kb 1 millióért lehet kapni.

Ezzel szemben elektormos biciklit, ami segít a hajtásban és tud akár 45km/h-ig is segíteni, már 1,5 milliónál kezdődnek nagyából de ha van is olcsó 1 millió alatt biztosan nem találsz.

Gondolom a Super SOCO komplexebb, nagyobb teljesítményű akkor mért olcsó relatívan a biciklikhez?

2021. jún. 4. 22:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kapni e-bike-ot 1 misi alatt.
2021. jún. 5. 01:19
 2/19 A kérdező kommentje:
Igen, de azok nem segítenek 45km/h-s sebességig vagy tovább.
2021. jún. 5. 01:47
 3/19 nemaRendőrség ***** válasza:
75%

Én 150ért vettem az enyémet, meg építettem egy pótaksit hozzá 50ből.

20km-t simán elmegy 40el, tekerés nélkül. Gyári aksival 20km 20-25el tekeréssel.

Minél kínaibb annál kevesebb szabályozás érdekli őket.

Enyém végsebessége 72km/h, és van benne tempomat.

Egy pl Bosch bicó végsebessége 25, vagy 45 ha performance, az új verziókat már becsapni sem lehet, ellenben a motor kb nem fog elromlani, mert szarrá van tesztelve az összes darab (én fejlesztem őket, tudom)

Meg a Bosch bicó aksiján 6 csatlakozás van, az enyémen 2.

Azért vettem mert jelentősen olcsóbb, és mert összecsukható, befér egy jysk-es szatyorba.

2021. jún. 5. 08:30
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ,milyen márkát néztél?

Nyilván,ha egy átlagos e-bicót nézzel 300-400 ezer

2021. jún. 5. 12:34
 5/19 Alex Fly ***** válasza:

Mert nem egy kategória a kettő. Az olcsó motorokat az olcsó e-bike-okkal érdrmes összehasonlítani...

Egyébként pedig egy pedelec egyáltalán nem egyszerűbb szerkezet, mint egy motor... Sőt!

2021. jún. 6. 09:02
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

A villanyos motorkerékpár váza adott. a tank helyére megy egy akupakk, a blokk helyére egy villamos motor és csókolom!

Ezzel szemben egy S-Pedelecet (ezek segíteneik 45kmhig) bizony elég erősre kell tervezni, építeni ahhoz, hogy 25 kg környéki tömeget is meg lehessen tartani, elférjen a motor és az akkupakk is. Kecses, kerékpárszerű legyen, mégis erős. Nem elég csak egy már meglévő kerékpárvázra ráheftelni egy motort meg egy akkumulátort.

2021. jún. 7. 14:25
 7/19 A kérdező kommentje:

6# Igen, S Pedelec-re gondoltam csak nem jutott eszembe a nevem.

Csak néztem pár árat és arra gondoltam, hogy ha elektromos biciklit vennék ilyen lenne a legjobb számomra, csak meglepődtem milyen drágák.

2021. jún. 7. 14:44
 8/19 Wadmalac ***** válasza:

Egy motorkertékpár egy könnyű vázra épített villanymotor és akku némi elektronikával.

Egy rásegítős pedelec sokkal drágább szabályzóelektronikát tartalmaz, hogy mindig pontosan arányos erőt adjon a pedálozási nyomatékodhoz, ehhez jobban szabályozható motorok is kellenek, sokszor más a hajtáslánc is és jóval alacsonyabb össztömegen is kell tartani a lovat, szóval érthető, ha drágább.

2021. jún. 7. 14:55
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Az megvan kérdező, hogy egy S-Pedelec magyarszkiban segédmotoros kerékpárnak minősül? tehát motoros sisak kell rá, kell biztosítás és smkp vagy B kat jogsi kell rá!?
2021. jún. 7. 15:25
 10/19 A kérdező kommentje:
9# Teljesen mindegy, van jogsim.
2021. jún. 7. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!