Milyen MTB kerékpárt vegyek?
Keret: kb. 220-230.000,
felhasználás: 50%-ban a városban kóvályognék vele,
50%-ban pedig erdő-mező ami könnyű terep, ugratások nélkül, amolyan "élménykerékpározás terepen" jelleggel, felmenni valami hegyre kilátóra stb...
192cm/86 paraméterekkel
Amikkel szemezek:
- Rockrider ST 540, 27,5”
- Cube Aim Race 29″
- Kilimanjaro X Fact Pro 29
Kilimanjaro X Fact Pro 29
Alapvetően 200e-ben húztam meg a felső határt, de kis utána olvasás után arra jutottam, hogy a Shimano Deore váltó már egy minőségi darab. Ennek a Kilimanjaro-nak tetszik a felszereltsége.
Rockrider ST 540, 27,5”
2 lánctányér, 9 sebesség.
Részletek: -Dupla lánctányér SHIMANO Altus 22 és 36 fogas
-MICROSHIFT FD-M462 első váltó
-SHIMANO Altus hátsó váltó
-SHIMANO Acera, váltókar sebességmutatóval
-9 lánckerekes 11 - 36 fogas MICROSHIFT H092 kazetta
-KMC X9 lánc
Sok helyen lehet olvasni, hogy a Decathlon/Hervis stb.. kerákpárok szemetek...
Ez árban egy jóval olcsóbb gép, nyilván jóval gyengébb felszereltséggel együtt, viszont ár-érték arányban nem tűnik rossznak!
CUBE AIM RACE 29 2021
Ez a kettő közötti árkategória, a CUBE- márkáról jókat olvastam. Pusztán a felszereltség ami miatt kevésbé szimpatikus...
Én is azt javasolnám, hogy erre a felhasználásra egy cross trekkinget vegyél, de ha a felsoroltak közül kell választani, én a Cube-ot választanám.
A monti előnyei a technikásabb, kövesebb terepen jönnek elő, óriási tévedés, hogy ha letérnél az aszfaltról, akkor ahhoz egyből mtb kell. Gyakorlatilag minden olyan úton, ami kijelölt kerékpáros túraútvonal, elmegy a cross is. "Felmenni a hegyre, kilátóba" fel lehet erdei aszfalt vagy erdészeti dózerúton is, oda tökéletes a cross trekking. Akkor kell mtb, ha a nem kimondottan kerékpározásra tervezett turistautakat akarod használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!