Milyen kerékpárt vegyek?
165 cm fiúnak, tini úgy hogy nőni fog még. Lehet ilyenkor már felnőtt biciklit venni neki? Nem értek a számozáshoz sem, ezért kérdezem. Azt tudom hogy vázméretek is vannak, meg kerékméret, de tanácstalan vagyok.
A másik kérdésem az hogy láttam utcán ilyen vastagkerekű bicikliket amik eddig nem voltak. Azok nehezek? Vagy jobbak? Vagy csak divat?
Köszi a válaszokat.
4. osztályos fiam osztálytársai (lányok is) 80%-ban felnőtt, 26-os kerékpárral járnak. Csak néhány picikének (135-145 cm körüli testmagasság) van még 24-es biciklije.
Ekkora gyereknek nyugodtan vegyél felnőtt kerékpárt. A vázméretet kell jól megválasztani, és aztán még akár hosszú évekig is használhatja.
Kérdező, ahogy már előttem leírták, ehhez a testmagassághoz simán jó a 26-os, de akár 28-as (trekking) kerékpár is! A vázméretet kell jól kiválasztani - az #1 által linkelt mérettáblázatok alapján nem lesz bonyolult megállapítani.
Azt is el kell dönteni, hogy kb. mire / milyen terepre akarja használni. Ha átlagos városi/falusi közlekedésre, esetleg alkalmanként kirándulásra, akkor teljesen fölösleges MTB-t vagy vastagkerekűt venni. MErt csak szenvedés lesz rajta a tekerés aszfalton.
EGy jó kompromisszum a trekking - ami közepes vastagságú gumival jól használható utcára és kirándulásra is.
Mennyit szánnátok rá? Érdemes jól megnézni a felszereltséget is, nemcsak a "csilivili" dizájnt....
Jó sokszor leszóljuk itt a vigor-t, amit érthetetlen módon agyonreklámoznak - de tkp. egy műszaki sitt az egész...
5: a felszereltsége egy nagy nulla, és a hegesztések is iszonyat ócskák...
Hidd el, hogy nem a vakvilágba beszélnek azok, akik óva intenek ettől....
7: vagy örök életre elmegy a kedve a bringázástól, mert még a váltó se működik rendesen....
Ha már úgymond végleges méretet lehet venni egy gyereknek, akkor érdemes többet rászánni, mert az még 20 év múlva is bicaj lesz!
Kinéztünk egyet, és az eladó 50 es méretet mondott.
Az jó lehet? Árban 160 körüli. Ennél többet nem akarok rá költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!