Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Véletlenül wd 40 ment a...

Véletlenül wd 40 ment a fékemre,mit tegyek?

Figyelt kérdés
Fog a fék, de nem amennyire kellene. :(

2021. máj. 31. 17:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
29%
Kifolyik magától
2021. máj. 31. 17:30
 2/19 anonim ***** válasza:
64%
Esetleg szappanos vízzel mosd át.
2021. máj. 31. 17:31
 3/19 anonim ***** válasza:
74%
#2 hát én nem biztos hogy csinálnám valószínűleg csak rontana a helyzetének
2021. máj. 31. 17:34
 4/19 anonim ***** válasza:
74%
* helyzeten *
2021. máj. 31. 17:34
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom.

A wd40 ugye csökkenti a felületi súrlódást. Nem veletlenül használják pl csavarlazítónak is, vagy ha valamihez kell kenés arra is jó, mert nem szorul.

Gondolom ez a gond a féknél is, hogy rá fog, de szárít rajta. De ugye a wd40 sima vízzel le se jön, mert enyhén zsíros anyag. Emiatt jó a szappanos víz. Ha le jön a wd40 könnyebb vele valamit kezdeni, mert a wd40 nem folyik csak úgy ki magától, az elég jó kenést biztosít. Mi elektromos kapuhoz is használjuk, mert egyszer picit is szorul segít rajta annyira, hogy pár évig nincs vele gond. Nem víz azért ami csak úgy kifolyik.

2021. máj. 31. 17:39
 6/19 anonim ***** válasza:
73%
P Vizes ronggyal,aztán papírtörlővel törölgesd le jó alaposan hogy száraz legyen,elvileg a wd40 nem tud ártani a betéteknek,szóval ne aggódj.
2021. máj. 31. 17:40
 7/19 anonim ***** válasza:
47%
Féktisztító spray+tiszta rongy. Ha felnifék, akkor jó eséllyel elég is lehet. Ha tárcsafék, akkor a betétet ki kell szedni, kicsit megcsiszolni, esetleg megmelegíteni óvatosan lánggal, hogy kiégjen belőle az olaj. Ha nem segít, akkor a betétet ki kell cserélni! A tárcsának elég a takarítás, az nem tudja beszívni.
2021. máj. 31. 17:55
 8/19 anonim ***** válasza:
73%

Láttam egy videót, amin a fékbetéteket mosogatószerben (zsíroldó, lánctisztító, stb.) egymáshoz dörzsölték és így távolították el róla a WD40-et. Én kipróbáltam amikor szivárgott az olaj a fékből és olajos lett a fékbetét, nyikorgott és nem fogott rendesen és jó lett a betét. A tárcsát ugyanígy valami olyannal tisztítsd, ami eltávolítja a WD40-et, pl. zsíroldó.

https://www.youtube.com/watch?v=Fcuf_r2QW7Y

Ebben drótkefével és körömlakk lemosóval tisztítja a betéteket és a tárcsát:

https://www.youtube.com/watch?v=Hj9vSl2Vxns

2021. máj. 31. 18:14
 9/19 anonim ***** válasza:
73%

Féktisztító! kb 6-700ft

Mondjuk én még féket nem tisztítottam vele :D

Alkatrészeket szoktam vele tisztogatni, nagyon szépen leoldja a zsíros, olajos szennyeződéseket

2021. máj. 31. 18:58
 10/19 anonim ***** válasza:
78%
Miért van mindenki lepontozva? Aki lepontozza az összes választ az igazan elmondhatná hogy szerinte mit kellene csinálni:D
2021. máj. 31. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!