Véletlenül wd 40 ment a fékemre,mit tegyek?
Hát nem tudom.
A wd40 ugye csökkenti a felületi súrlódást. Nem veletlenül használják pl csavarlazítónak is, vagy ha valamihez kell kenés arra is jó, mert nem szorul.
Gondolom ez a gond a féknél is, hogy rá fog, de szárít rajta. De ugye a wd40 sima vízzel le se jön, mert enyhén zsíros anyag. Emiatt jó a szappanos víz. Ha le jön a wd40 könnyebb vele valamit kezdeni, mert a wd40 nem folyik csak úgy ki magától, az elég jó kenést biztosít. Mi elektromos kapuhoz is használjuk, mert egyszer picit is szorul segít rajta annyira, hogy pár évig nincs vele gond. Nem víz azért ami csak úgy kifolyik.
Láttam egy videót, amin a fékbetéteket mosogatószerben (zsíroldó, lánctisztító, stb.) egymáshoz dörzsölték és így távolították el róla a WD40-et. Én kipróbáltam amikor szivárgott az olaj a fékből és olajos lett a fékbetét, nyikorgott és nem fogott rendesen és jó lett a betét. A tárcsát ugyanígy valami olyannal tisztítsd, ami eltávolítja a WD40-et, pl. zsíroldó.
https://www.youtube.com/watch?v=Fcuf_r2QW7Y
Ebben drótkefével és körömlakk lemosóval tisztítja a betéteket és a tárcsát:
Féktisztító! kb 6-700ft
Mondjuk én még féket nem tisztítottam vele :D
Alkatrészeket szoktam vele tisztogatni, nagyon szépen leoldja a zsíros, olajos szennyeződéseket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!