Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hosszú távú bicajozáshoz...

Hosszú távú bicajozáshoz milyen ital lenne a legjobb?

Figyelt kérdés
Balatont szeretném körbetekerni 1 nap alatt, tavaly már megvolt de idén javítanék az időmön. Akkor szőlőcukros vizet ittam, most is erre gondoltam + L-Carnitine 2-3 óránként hogy a zsír jobban égjen. Viszont szeretnék valami sportitalt is, ami segít hogy ne fáradjak el meg ilyenek. Milyet tudnátok ajánlani?
2021. máj. 28. 11:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Bár én inkább futni szoktam, de az izotóniás sportitalokat tudom ajánlani, pl. Gatorade vagy a Decathlon saját márkása, illetve a gélekből a folyékonyabb változatot. Ezekben nem csak cukor van, hanem ami még fontosabb, só is. Ha víz, akkor valami ásványianyagban dúsabb, pl. Balfi.
2021. máj. 28. 11:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A sportital abban segít, hogy ne fáradj el amiatt, hogy kiizzadtad az összes sót meg egyéb iont a szervezetedből. (De előbb-utóbb azért így is elfáradsz, csak mástól.) Erre jók az izotóniás italok, amit célszerű por formájában vinni, aztán a közcsapok vizével bekeverni. A Decathlon sajátmárkások közül neked az iso+ jelölésűek kellenek, abban többféle ion van.

Amivel én ezt régebben helyettesítettem, az a vízzel felesben hígított narancslé + kis konyhasó. Rosszul hangzik, de nem igazán érezni rajta a sót, csak egy csipettel kell tenni kulacsonként. Ízre szerintem sokkal jobb, mint a porok, az összetétele nyilván nincs annyira kioptimalizálva.

2021. máj. 28. 14:59
 3/9 TR75 ***** válasza:
100%

Én Oshee-t szoktam vinni. Régebben a Lidl sportitalát, de amióta csak fél liter, azóta nem veszem.

Vannak italporok is, azt is kipróbálhatod (Isostar és olcsóbb klónjai), de nekem az íze nem jött be.

2021. máj. 28. 15:01
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, Iso+ jelölésű port nem találtam a Dechatlon oldalán, esetleg ez is megfelel?

[link]

2021. máj. 28. 15:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Az isostar az jó. Én a saját márkásra (Aptonia) írtam, hogy abból kell az iso+. Pl:

[link]

Ez ugyanaz a márka, de a sima "iso" verzió:

[link]

Ehhez oda is van írva, hogy max. 3 órás sportoláshoz ajánlják, a balcsikör azért hosszabb.

2021. máj. 28. 15:51
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tavaly 11 és fél óra volt. Ha 3 óra után mindig iszom egyet akkor csaknem lesz bajom ettől az egy körbetekeréstől.
2021. máj. 28. 16:04
 7/9 anonim ***** válasza:
3 óránként fél liter nekem kicsit kevés lenne, óránként szoktam annyit, főleg ha tényleg nagyon süt a nap. De különbözőek vagyunk, neked lehet hogy elég. Bajod amúgy se lesz szerintem, nálam annyi a különbség, hogy ha sima vizet iszom, akkor a biciklizés végén csak fekszem otthon a kanapén és bámulom a plafont, ha valami rendes izobigyót iszom (vagy a sós narancslé is megteszi, amit írtam), akkor meg normálisan érzem magam utána. Persze mindkét esetben eszem is mellé.
2021. máj. 28. 16:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, megrendeltem amelyik elérhető volt.
2021. máj. 28. 16:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Penz legyen nalad! Balatonkoron barhol tudsz friss hideg uditot venni :)))
2021. máj. 29. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!