Egy vékonyabb gumival érezhetően könnyebb tekerni?
Most két terepgumi van a biciklimen, de csak aszfalton járok, így csak feleslegesen nagy gördülési ellenállást keltenek, más hasznuk nincs.
Ha veszek két vékonyabb aszfalt gumit (ami ráfér még az 1.95-ös felnire), érezhetően könnyebb lenne tekerni, vagy azért annyival nem? Ha nem, akkor csak ezért nem cserélem le a gumikat.
Nézd meg a linket amit írtam az előző válaszban!
Az 1.95 nem a felni szélessége hanem a gumié!
Jó eséllyel, de azért ez egy kicsit lutri. Szerintem szervizben le tudják mérni a felni szélességét is, de ha alaposan megnézed, rá szokott lenni írva (vagy bele van ütve), és akkor ki tudod nézni a kompatibilitási táblázatból.
(A gumira meg a gumi szélességét írják. Továbbá mindkettőre rá szokták írni a kerék átmérőjét, pl. 26" vagy 559, utóbbi milliméterben értendő.)
Nekem a 23-as gumijaim 8,5 barosak.
Beleestél a szokásos tévedésbe, hogy azt hiszed, a nyomás az térfogat vagy erő.
Nem, az a felületen megoszló erő. És kis felületű gumin ugyanakkora tartóerőhöz nagyobb nyomás kell.
Autógumi felfekszik egy jó tenyérnyi helyen, oda elég a 2-2,5 bar.
Egy országúti gumi meg egy kisujjnyi széles és fele olyan hosszú területen. Oda kell a nagy nyomás.
És nem is kell hozzá erősebb gumikialakítás, mert a kisebb felületen a nyomásból eredő szétfeszítő erő is kisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!