Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Gravel vagy cross biciklivel...

Gravel vagy cross biciklivel konnyebb tobb kilometert tekerni?

Figyelt kérdés

A kulonbseg erdekelne. Van egy mtb-m, es szeretnek egy versenybiciklit.

De most vacilalok azon, hogy lehet jobb lenne egy gravel vagy cross.

Valaki segitene?

A tavolsag lenne a cel.

#Cross gravel
2021. máj. 18. 11:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A cross az egy túrabicikli, nehéz, vastag gumis, teleszkópos. A gravel egy kényelmes országúti vastag gumival. Az egyenes kormányos országútit fitness-nek hívják.

A gravelre és az országútira ugyanannyi idő "átszokni", hacsak nem valami durva verseny országútiról beszélünk. Sok cég gyártja ugyanazt a vázat gravelnek és túra-országútinak, csak a gravelbe szélesebb gumi fér és tárcsafékes jó esetben.

Elsőre mondjuk biztos nem több ezer eurós biciklit vennék, hogy aztán kiderüljön hogy mégse jön be.

2021. máj. 18. 12:35
 12/25 A kérdező kommentje:
2000 eura gondoltam, ettol feljebb nem nagyon mennek, max par 100 eu. Nagyon olcsot nem akarok (800/1000eu), mert ha szeretek biciklizni ki lenne hasznalva. Csak jo kellene valasztani milyen tipust is akarok..
2021. máj. 18. 12:39
 13/25 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a Bianchi bringáit, hülyeséget nem akarok mondani.

De 2000 eur körül már nem lehet nagyot hibázni.

2021. máj. 18. 13:00
 14/25 anonim ***** válasza:

"Az egyenes kormányos országútit fitness-nek hívják."

Hívták ezt már így is, úgy is.

Nekem az maradt még és a kérdés alapján is arra gondoltam.

2021. máj. 18. 13:02
 15/25 TR75 ***** válasza:

Jó móka a gravel, vannak szélesebb kormányok hozzá (a dedikált gravel kormányok eleve kifelé is csavarodnak, alsó fogásban simán megvan 60 centi a szélessége - igaz, úgy elég előredőlős a téma).

Az én gravelem 1000 euró volt, talán már inkább adventure kategória (CrMo váz és villa, Shimano Deore és Sora váltás, TRP HY/RD hibrid fék, sok szemek a vázon és a villán, max 2.1-es gumik).

Nekem bejön.

2021. máj. 18. 14:10
 16/25 A kérdező kommentje:

Ez mekkora kerek? 24es?

Vagy 21es? Ez nem tul kicsi gravelnek?

ALEXRIMS GD24 DISC 622-21, TUBELESS READY

2021. máj. 18. 14:21
 17/25 anonim ***** válasza:

Milyen 24 vagy 21?

A 622 a peremátmérő, a 21 pedig a szélesség mm-ben.

2021. máj. 18. 14:42
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Cross alatt cross trekkinget vagy cyclocrosst értesz? A kettő teljesen más. A cyclocross a gravelhoz hasonló, de inkább versenyzésre való, sportosabb geometriával. A cross trekking egyenes kormány, kényelmesebb túragép gyakran teleszkóppal.

A koskormány eléggé egyéni ízléstől függ, én nem rajongok érte, pedig két éve gravelozok. A mai napig nem tértem meg teljesen, és időnként megfordul a fejemben, hogy átalakítom egyenes kormányosra. Nálam a túl alacsony kormány derék és nyakproblémákat okoz, ezért meg kellett emelnem egy magasabb kormányszárral. Van aki viszont teljesen kos párti. Szóval szerintem amíg nem próbálod ki, nem fogod megtudni. Ahogy nézem, a Bianchi gravelja is a sportosabbak közé tartozik, elég alacsonyan van a kormány. Ha megnézel mellé egy Merida Silexet, szembeötlő a különbség a két bringa geometriája közt. Országútiban is vannak kényelmesebb vázak, némelyik fogad szélesebb gumit is, ami a komfortban számít sokat. Hiába hatékony, fürge a bringa, ha 40 km alatt úgy szétráz a rossz magyar utakon, hogy azért fogsz megállni. A gravel mellett az szól, hogy 40-es, vagy váztól függően ennél is szélesebb gumit is bele tudsz rakni, ami tovább növeli a kényelmet némi hatékonyság árán. Ezek jellemzően nehezebbek is, mint egy országúti, ez is jelent némi hátrányt.

A legjobb szerintem az lenne, ha ki tudnál bérelni néhány bringát 1-1 napra, hogy legyen egy képed róla, mit is szeretnél. Esetleg megpróbálhatsz keresni hozzád hasonló magasságú embert, akivel elmennétek úgy bringázni, hogy cserélted bringát egy kis időre. Jobb közösségekben szerintem nem kizárt, hogy van, aki nyitott erre.

2021. máj. 18. 18:14
 19/25 anonim ***** válasza:

Amelyik könyebb.

Bár nem világos, hogy ha a táv a cél akkor miért 1-2olyan bringa közt vacilálasz amiknek nem célj a maximális táv megtétele.

Gyorsak,hatékonyak, akár egésznapra is...modjuk itt a táv maximalizálható,ha vègtelen időd is van hogy a világbol kitekerj,de nem olyan borzasztó gyorsan.

2021. máj. 18. 18:23
 20/25 A kérdező kommentje:

Eloszor cyklocrossra gondoltam, de csak crosst irtam, de aztan mar trekkes crossrol volt szo itt a forumon.

Szerintem maradok a gravelnal, csak picit ez a elolredoles aggaszt, hogy nem fog bejonni.

A bianchinal szerinted ezek szerint nagyon lent van a kormany? Szerinted egy 173magas nonek ez hatrany lenne? Egyebkent hajlok az uj dolgokra es a kos kormany esztetikailag nagyon is tetszik, csak nem tudom mennyire lenne kenyelmetlen szamomra.

2021. máj. 18. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!