Biciklizni vagy futni szeretsz jobban?
Mindkettő után érződik az a bizonyos jóleső fáradtság, termelődik az endorfin, de a futás során végig azt érzem, hogy "legyen már vége", a biciklizésnél viszont megvan a jutalom a lefeléknél (én hegyi kerékpározom). Feltekersz a hegyre, izzadsz, lihegsz, de lefelé fülig érő vigyor. Futni viszont egyformán megterhelő.
Ezzel együtt egy egész napos irodai nap után én kifejezetten szeretek néha elmenni kocogni akár egy 20 percet, ami megfelelően átmozgat és annyit még a néha fájós térdem is eltűr. De hosszú távon biztos nem lelnék benne örömet, még akkor sem, ha az ízületeim bírnák...
"de a futás során végig azt érzem, hogy "legyen már vége""
Nem tudom, vannak nehezebb szakaszok, amelyek tényleg ilyenek, de ha ezeken átlendüsz, akkor meg azt érzed, hogy tök jól megy, menjünk ,még el erre is, arra is.
#15-ös!
De, vannak olyan szakaszok, amelyeket élvezek is, amikor nem érzem a fáradtságot.
12:
Szerintem te is azt a hibát követed el, hogy nem alapoztad meg az aerob zónában futást. Aki sokat fut, annak egyáltalán nem megterhelő futni, olyan mint másnak a séta, a gyors futás és az emelkedő az, ami megterhelő, de "utazó" tempóban olyna, mint ha kirándulnál. Persze ezzel semmi baj, nem jöhet be mindenkinek a futás, mindenki más sportban találja meg az élvezetet, mindegyik akkor jó, ha élvezi az ember.
Csak a villamos után futok,de akkor sem szeretem.
A brinázást elméletileg mindig jobban szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!