Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpározás közben a láthatós...

Kerékpározás közben a láthatósági mellény/fényvisszaverő ruházat viselése lakott területen kívül még napos időben, jól látható ruházat viselése esetén is kötelező?

Figyelt kérdés
A tavasz és a jó idő beköszöntével egyre gyakrabban kerékpározok. Napos időben általában egy piros színű széldzseki van rajtam, ami szerintem a többi jármű, közlekedő számára még távolról is könnyen észrevehető. Lakott területen kívül a fényvisszaverő ruházat viselése még nappal, jó fényviszonyok között is kötelező? Lakott területen belül is kötelező, vagy ott csak ajánlott? (Mielőtt még kioktató hangnemű, lehülyézős és epés megjegyzéseket kapnék: jogosítvánnyal még nem rendelkezem, a szabályokat jelenleg is tanulom - a kérdést is ezért írtam ki).

2021. ápr. 13. 09:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A törvények elérhetőek, elolvashatóak.

A Kresz kerékpárra vonatkozó része és a kerékpár kötelező felszerelése szöveg nem hosszú, érdemes átnyálazni.

[link]

Keress rá erre a szövegre:

Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok

Az előírástól függetlenül viszont jó ötlet lakott területen kívül mindig viselni valami feltűnő színűt. Az úton haladó kerékpáros sokszor a farok rossz oldalán áll, érdemes "feltűnösködni", hisz az életed is múlhat azon, hogy messziről látható vagy.

[link]

Keress rá erre a szövegre:

A közúti közlekedésben részt vevő kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

Ezt is ajánlom, egy nagyon jó gyakorlati összeállítás. Nem azt szajkózza, hogy ha sisakot húzunk és az orrunkat a Kresz seggébe dugjuk, akkor minden rendben lesz, hanem valós utcai helyzeteket és megúszásuk mutatja be. Többet ér akárhány Kresz- könyvnél:

[link]

2021. ápr. 15. 22:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!