Hány km/h-s sebesség számít átlagos és gyors tempónak?
#11!
De te sem arra válaszoltál! :D
Te is átlagoddal kezdted. :D
Nekem fura, hogy ha kitekered a 35-öt, akkor hogyan lesz 17-es az átlagod. 35-tel 2 km-t tudsz menni zöldhulámban ott, ahol 70 a megengedett.
De valóban a kérdésre válaszolva: Az átlag bicikliúton közlekedőt már leírtam, kb. 20-szal mennek.
Aki haladni akar, az viszont 30-cal is szokott menni.
@13: esetleg úgy, hogy nem haladok folyamatosan? Tudod: kereszteződések, lámpák, elsőbbségadás, ilyesmik... Hiába haladok egy percig 35-tel, ha utána egy percet állok - az mindjárt 17,5-ös átlag...
Talán nem véletlten, hogy városban a kerékpáros forgalom átlagsebessége alig haladja meg a gépkocsikét.
#14!
Éppen azt próbáltam elmagyarázni (eredménytelenül), hogy ha kitekered a 35-öt, akkor alig kell megállnod kereszteződésben.
Ha egyszer egy sprintnél eléred a 35-öt, az egészen más tészta.
Csak ennek köze nincs az átlagos haladási sebességhez.
Tegnap éppen 28-35 km/h közötti tempóval mentem ki a városból. Átlagosan 4:40 után álltam meg egy lámpánál. Jellemzően 1 percnél kevesebbet álltam.
#16!
A stoptáblák miatt leromló átlagod annyi életszerű, mint a korábbi állításod, hogy azért van a 35-ös tempód mellett 17-es átlagot, mert ugyanannyit állsz a kereszteződésekben, mint amennyit tekerve töltesz.
Te egy háztömböt kerülgetsz egész nap, ahol az egyik sarkon lámpa van, a másikon stoptábla és jobbra kanyarodásnál meg kell állnod a zebra miatt?
Mi ez a kamu duma megint a zöldhullámmal és a 40-re kalibrálással? Világosan leírtm, hogy "35-tel 2 km-t tudsz menni zöldhulámban ott, ahol 70 a megengedett". Ezek 60-70-re vannak kalibrálva. Ha ismered a lámpákat és nincs dugó, akkor autóval általában végig tudsz menni 1-2 megállással. Persze, aki minden lámpánál padlógázzal indul, az meg is fog állni minden lámpánál, aztán panaszkodik, hogy rosszul vannak beállítva a lámpák, nincs zöldhullám.
Ahol 50 a megengedett, ott 35-tel nagyon sokáig tudsz zöldhullámban menni.
Megnéztem a legutóbbi kizárólag városi tekerésemet.
Move Ratio: 0.96
Ennek egy jelentős rész olyan helyen volt, ahol nem szoktam járni, tehát nem ismerem a lámpákat.
Az utóbbi években egyre divatosabb lett bringával közlekedni. (Gyakorlatilag a 2007-es válság óta.) Ezért egyre többen bringáznak olyanok, akik csak a gyaloglásnál gyorsabban szeretnének megtenni rövid távokat.
Ők 15-20-szal mennek.
Viszont egyre több az e-bike. Ők viszont 30-cal mennek. A gond az, hogy ugyanúgy nem tudnak bringázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!