Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hány km/h-s sebesség számít...

Hány km/h-s sebesség számít átlagos és gyors tempónak?

Figyelt kérdés
Kerékpárral, bicikliúton, átlagos bringával.

2021. ápr. 4. 17:04
1 2
 11/18 Alex Fly ***** válasza:
@10: az átlagos haladási sebesség volt a kérdés, nem az átlagsebesség. Ez utóbbi az évek során olyan 14-17 km/h között ingadozott városban; az általában használt útvonalaktól függően. Mindez 25-35 km/h közötti átlagos haladási sebességgel...
2021. ápr. 5. 20:47
 12/18 anonim ***** válasza:
Béla bácsinak a camping biciklin úgy, hogy hátul fent van a gázpalack, elöl bal oldalon 3 kg kenyér (szimatszatyorban - szigorúan a kutyáknak), a jobb oldalon meg 3 liter tej (szintén szimatszatyorban - szigorúan a macskáknak) és benne van az oregben 4 liter debrői fröccs meg egy 4 tüske, na őneki 4 km/h a gyors.
2021. ápr. 5. 22:00
 13/18 anonim ***** válasza:

#11!

De te sem arra válaszoltál! :D

Te is átlagoddal kezdted. :D

Nekem fura, hogy ha kitekered a 35-öt, akkor hogyan lesz 17-es az átlagod. 35-tel 2 km-t tudsz menni zöldhulámban ott, ahol 70 a megengedett.

De valóban a kérdésre válaszolva: Az átlag bicikliúton közlekedőt már leírtam, kb. 20-szal mennek.

Aki haladni akar, az viszont 30-cal is szokott menni.

2021. ápr. 6. 01:19
 14/18 Alex Fly ***** válasza:
58%

@13: esetleg úgy, hogy nem haladok folyamatosan? Tudod: kereszteződések, lámpák, elsőbbségadás, ilyesmik... Hiába haladok egy percig 35-tel, ha utána egy percet állok - az mindjárt 17,5-ös átlag...

Talán nem véletlten, hogy városban a kerékpáros forgalom átlagsebessége alig haladja meg a gépkocsikét.

2021. ápr. 6. 12:43
 15/18 anonim ***** válasza:

#14!

Éppen azt próbáltam elmagyarázni (eredménytelenül), hogy ha kitekered a 35-öt, akkor alig kell megállnod kereszteződésben.

Ha egyszer egy sprintnél eléred a 35-öt, az egészen más tészta.

Csak ennek köze nincs az átlagos haladási sebességhez.

Tegnap éppen 28-35 km/h közötti tempóval mentem ki a városból. Átlagosan 4:40 után álltam meg egy lámpánál. Jellemzően 1 percnél kevesebbet álltam.

2021. ápr. 6. 14:43
 16/18 Alex Fly ***** válasza:
58%
@15: ez nem feltétlenül igaz. Akármennyivel megyek, a stoptábla rám is vonatkozik. Mint ahogy a zebra is. És általában csak egyes utakon, egyes irányokban van zöldhullám - és az sem feltétlenül erre a tempóra van bekalibrálva. De akad ilyen hely is: 30-35 körüli tempónál 4 lámpán át lehet menni; de a legtöbb általam ismert helyen 40-re vannak kalibrálva - jó okkal.
2021. ápr. 6. 17:10
 17/18 anonim ***** válasza:

#16!

A stoptáblák miatt leromló átlagod annyi életszerű, mint a korábbi állításod, hogy azért van a 35-ös tempód mellett 17-es átlagot, mert ugyanannyit állsz a kereszteződésekben, mint amennyit tekerve töltesz.

Te egy háztömböt kerülgetsz egész nap, ahol az egyik sarkon lámpa van, a másikon stoptábla és jobbra kanyarodásnál meg kell állnod a zebra miatt?

Mi ez a kamu duma megint a zöldhullámmal és a 40-re kalibrálással? Világosan leírtm, hogy "35-tel 2 km-t tudsz menni zöldhulámban ott, ahol 70 a megengedett". Ezek 60-70-re vannak kalibrálva. Ha ismered a lámpákat és nincs dugó, akkor autóval általában végig tudsz menni 1-2 megállással. Persze, aki minden lámpánál padlógázzal indul, az meg is fog állni minden lámpánál, aztán panaszkodik, hogy rosszul vannak beállítva a lámpák, nincs zöldhullám.

Ahol 50 a megengedett, ott 35-tel nagyon sokáig tudsz zöldhullámban menni.

Megnéztem a legutóbbi kizárólag városi tekerésemet.

Move Ratio: 0.96

Ennek egy jelentős rész olyan helyen volt, ahol nem szoktam járni, tehát nem ismerem a lámpákat.

2021. ápr. 6. 23:21
 18/18 anonim ***** válasza:

Az utóbbi években egyre divatosabb lett bringával közlekedni. (Gyakorlatilag a 2007-es válság óta.) Ezért egyre többen bringáznak olyanok, akik csak a gyaloglásnál gyorsabban szeretnének megtenni rövid távokat.

Ők 15-20-szal mennek.

Viszont egyre több az e-bike. Ők viszont 30-cal mennek. A gond az, hogy ugyanúgy nem tudnak bringázni.

2021. ápr. 7. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!