Budapesten mindenhol úgy tekernek a bringások (najó. mjuk
a bringások 50%-a) mintha a tour de france-ról szabadultak
volna? Vagy ezt csak én látom így?
Figyelt kérdés
Vettem egy biciklit, elmentem kicsit tekerni, és a margithíd-árpádhíd budai oldalán levő bicikliúton konkrétan kb leszorítottak egyes bazári majomnak öltözött bringások (a teljes felszerelésük árából ránézésre egy jobb használtautó kijönne...). Kb 40-50-nel száguldottak el mellettem olyan felszerelésben, hogy tényleg úgy éreztem mintha egy versenybe kerültem vna. Ráadásul egyik se bírt addig várni amíg nem jönnek velünk szembe, hanem úgy előztek, mintha középen nyitottak volna egy harmadik sávot...nem néz se jobbra se balra (gondolom rontaná az aerodinamikát) csak megy mint a nyíl. Úgylátom a bicikliseknek is megvannak a maguk BMWsei..
Tavalyelőtt Berlint 4 napon át biciklivel jártam vég, de egy kezemen megtudom számolni hány magát versenyzőnek képzelő taggal találkoztam...
Kresz egyik alaptetele, hogy bízunk benne, hogy a másik közlekedésben résztvevő is ismeri és betartja azt...
Szóval 1. Ne húzódj le... majd ő kikerül/megelőz, ha akar, hidd el a többsegük szinte bringára született, nem lesz nekik gond...
2. Haladj 1 nyomvonalon, ne kacsázz ha nem muszály
3. Szard le de kurtára a többieket :D
És ilyen gondjaid sem lesznek :)
2021. ápr. 2. 22:09
12/19 anonim válasza:
Sietnek vagy sportolnak. Nem mindenki varostnez vagy er ra. De ezek a bohocnak oltozottek tenyleg iritaloak. Jardan jon egy csomo. Egyik harisnyas majdnem nekiment a bnomnek multkor a jardan. Le is rugtam egybol a bringajarol 🤣 legkozelebb talan mar az uton megy.. ha mar olyan szettje van h 40-50el tud menni...
2021. ápr. 3. 13:12
13/19 anonim válasza:
Sajnos a világba sehol nincs lehetőség országuton sportolni. De szép is volna, többszáz kilométeres betoncsík csak bringásoknak,szerte az országban, világban.
2021. ápr. 3. 14:51
14/19 anonim válasza:
De, egész konkrétan több tízezer kilométernyi aszfalton van lehetőség országúton sportolni Magyarországban.
2021. ápr. 3. 15:07
15/19 anonim válasza:
Ó mesélj!
Országútrol beszélek,nem városi autokal zsufolt utcákról.
Vagy bicikli sávokról.
2021. ápr. 3. 16:21
16/19 anonim válasza:
Igen. Több tízezer kilométernyi országút a falvak, városok között.
Ha te még életedben nem láttál országutat, mert nem mentél ki a városból, az a te bajod.
2021. ápr. 3. 16:46
17/19 Alex Fly válasza:
Hát én ha kerékpárral megyek valahova, azt azért teszem, hogy odaérjek és nem az a célom, hogy gyökkettővel andalogjak az úton. Ha egy városnéző van előttem, azt nyilván megelőzöm. Miezzel a probléma? Ez minden jármű esetén így van, nem csak kerékpárral...
2021. ápr. 5. 12:33
18/19 anonim válasza:
Egyébként jogos, mondjuk én vidéken tekerek szeparált bringaúton jobbára és nem is a tour de france-ra edzek, hanem csak megyek a macinacimban egy 15 km-es kört mert jól esik és mert ülőmunkát végzek. Viszont ha úgy érzem, hogy megnyomnám az emelkedőn olyan 25-el, mert van még bennem fölös szusz akkor nem akarok azért lendületet veszíteni, hogy 15-el guruljak egy másik kétkerekű játékos mögött, vagy amikor a család két rolleres meg egy négykerekű bringás gyerekkel és két bringás két felnőttel 11 kmh/val megy előttem és kénytelen vagyok az úton megelőzni őket. Nincs is ezekkel semmi baj ha mindenki odafigyel a másikra és nem akadályozza feleslegesen. Én csengetek és szólok, hogy jövök balról, ők meg kihúzódnak jobbra és ennyi a történet. Bunkók meg mindkét "oldalon" lehetnek, azokat meg nem kell felvenni. A színes ruhának meg számodra annyi előnye van, hogy ha látod, hogy mögötted egy olyan jön, akkor sejtheted, hogy valószínűleg meg fog előzni és fel tudsz rá készülni.
2021. ápr. 6. 14:07
19/19 anonim válasza:
Ez kicsit olyan téma, amikor páran azon sírnak, hogy montisok száguldoznak az erdőben. A 99%-uk csak akkor száguldozik a gyalogosok mellett, ha azok már észrevették a bringást és vagy van bőven hely, vagy lehúzódtak.
De mindig akar egy-két elmeroggyant, aki direkt kilép a bringás elé, mert ő zavarja, hogy más jól érzi magát. Ő teremti a veszélyt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.