Tegnapi napon történt velem egy olyan eset,amikor is kerékpározás közben a szemben lévő sávból egy autó elhaladt mellettem és nem éppen kedves szavakkal illetett meg és dudált.Többi lent. ?
Fontos tisztázni azt,hogy egy az útszakasz tavaly lett teljesen felújítva,illetve az is igaz,hogy az úttal párhuzamosan van kerékpárút,melynek az állapotáról inkább nem beszélnék.Tisztában vagyok a KRESZ szabályaival,tehát nekem a kerékpárúton kellene haladnom,és még az sem ruház fel a szabály megszegésére,hogy egy "középhaladó" országutis vagyok,aki 35+ km/h-val közlekedik.Azt még megértem,ha valaki,aki mögöttem jön az dudál le,de az,hogy a szemben lévő sávban közlekedőt ez miért zavarja azt nem tudom. Már rengeteg ilyen eset megtörtént velem,de az ilyen emberek egyszerűen megőrítenek.
Mellesleg se előttem se mögöttem nem közlekedett egyetlen autó sem,és én még mindig úgy vagyok,ha némelyik autósnak akkora problémája van az országúti biciklisekkel mint egy kombájnnal,akitől nem tudnak előzni.
Melyik a rosszabb?
@10
Mi meg közben pont arról beszélünk, hogy NE építsenek bicikliutat, mert csak ártanak vele a bringásoknak a legtöbbször:D
Na jó, pontosítom magam: az országútisoknak, nekünk ártanak, mert mi egy külön állatfaj vagyunk.
igen, outisnak nem jó a kerékpárút! látom szerencsétlenek hogy szerencsétlenkednek. Nekik nem ott a helyük, nem tudnak ott menni rendesen.
viszont az úttesten meg letolják őket az autósok, kamionosok, mert ugye: ott a kerékpárút te majom, ménemottmész????
Persze, az országútisnak nem jó a bicajút. Persze, országútis, tehát nehogy már kerékpárutat használjon. Persze.
Az a gond, hogy az ilyen hozzáállás miatt is anyázzák a többi bringást.
Bizony, nehogy már azt kelljen használjon, amikor az egy darab sz*r. De ne csak neki, hanem a többieknek sem, akik haladni akarnak.
Van erre egy remek megoldás: ahol olyan bicikliút épült, amit nem lehet rendesen használni, arra nem megyek, vagy csak ritkán.
Az autósoknak meg nemes egyszerűséggel az esetek jelentős részében ROSSZABB, ha lemegyek a bicikliútra, mintha nem. Ha ezt nem tudják felfogni egyesek, akkor megszívták, legyenek nyugodtan idegesek. Én is az vagyok, hogy az ilyen építkezésekért felelős emberek szabadlábon vannak.
Érdekes,m engem autóskent sosem zavarnak a bringások... komolyan mondom, vezetni tudnibkéne :D
Haverom multkor kifejtette, hogy azért utálja a bringasokat az úton, mert sokszor pont jönnek szembe, es a tökei összeszorulnak mert nem biztos benne, hogy nem üti el a bringást...
Hat mondom én ilyen esetben belassítok a bringás mögött és csak akkor előzök, mikor tudok...
Hat úgy nezett ram, mint egy ufo-ra :D
Ez azért érdekes, mert az 1,5 méteres oldaltávolság betartásával csak szembeforgalom nélkül lehet előzni, tehát a barátod módszeresen megszegi a KRESZT.
Én csak heti egyszer, amikor olyan bicikliút mellett megyek el,
amit nem lehet rendesen használni, ráadásul nem veszélyeztetek vele másokat.
Múlt heti eset:
megyek az úton, a túloldalom kb. 100 méteren keresztül megy a bicikliút, aztán elkanyarodik a fenébe, tök más irányba. De azért valami idióta képes volt beszólni nekem a kocsijából.
TR75 Kezdeném azzal, hogy nem Mo-on élek, itt kultúráltan közlekednek az emberek és rengeteg a jó minőségű, széles kerékpárút. Ezzel szemben Mo-on ha van is kerékpárút és mondjuk azon ritkák közé tartozik, ami jó minőségű, akkor 1) keskeny, két kerékpáros épp elfér egymás mellett, ha egy család, egy gyerek, vagy egyszerűen csak több kerékpáros közlekedik rajta, akkor egy országútis a maga min. 40kmh-jával nem tud rajta haladni. 2) Nem értem miért fáj az autósoknak ha egyetlen kerékpáros (nem konvojban több) min. 35-40kmh-val az úton közlekedik. Senki se szórakozásból megy ott, vagy hogy kitoljon az autósokkal, hanem azért, mert sz*r minőségűek a kerékpárutak. Le kell lassítania 10kmh-val fél percre? És akkor mit szólnak az ilyen autósok ott ahol nincs kerékpárút, ezért mindenki az útra kényszerül, az is, aki 20-szal megy? Agresszívak, türelmetlenek az emberek, az autóban meg különösen könnyű kiélni ezt, védve van, néhány másodpercre bátran rátenyerel a dudára meg anyázik aztán elégedett, hogy jól megmondta. Különösen érthetetlen ha valakit nem is akadályoz a biciklis, mint ebben a példában, de ő azért anyázik. Ezen nincs mit védeni.
5ös is a szokásos "merátmegy azösszes biciklis a piroson én meg nem mehetek át"-tal jön, miközben nem tudja, hogy a kérdező átment-e valaha is a piroson és általánosít. Pont az ilyen általánosításokból lesz az, hogy "az autósok", "a biciklisek", "az országútisok" - mintha az összes autós/biciklis ugyanolyan lenne és nem lenne átfedés a kettő között, vagy ha egy biciklis egy autóba ülne, akkor Dr. Hyde Jekyll-lé változna hirtelen.
Miért nem lehet normálisan, kultúráltan közlekedni, mint normális, kultúrált országokban? Azért mert sz*rul keres, utálja a munkáját/munkahelyét/feleségét és frusztrált, valakin ki kell élnie a mérgét.
ma történt... traktor szemben jött és persze a fekete terepjáró elkezdte előzni. Éppen nem jött nekem. Traktor nagyot bólintva fékezett és dudált.
Múlt héten is volt egy ilyen eset.
Nincs kerékpárút, nem is lesz mostanában... nem akarok az úton menni, de nincs más megoldás.
Fel kell vértezni magunkat türelemmel 720 fokban kell figyelni mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!