M vagy L méretű biciklit vegyek?
Én 178 centi magas vagyok. Az M-hez azt írják, hogy 165-180 cm-ig ajánlják, az L-re pedig azt, hogy 178-tól 190 cm-ig. Tehát az M-nek kb. a felső határán vagyok, az L-nek meg az alsó határán. Melyik legyen? Igazából eddig L-es biciklim volt, szóval lehet azt venném alapból, viszont itt az L-es verziónak ilyen nagyon csúnya nyújtott váza van ami nem tetszik.
Szerintetek melyik legyen?
Fel kell rá ülni.
A reach érték a legfontosabb, de az is számít, hogy te hogyan szeretsz ülni a bringán. Egy márkán belül is lehet hosszabb egy M-es váz az L-esnél.
Próbáld ki mindenképpen, mert az egyes márkák közt is nagy a különbség, a váz geometriától függően. Azt vedd, amelyik kényelmesebb, ne feltétlenül a centiket nézd, az csak egy irányszám.
Én is határon vagyok, és nekem a mostani cross biciklimen a nagyobb a kényelmesebb, de előtte MTB volt, ott meg a kisebb volt kényelmesebb, pedig kb. ugyanarra használom a kettők (80% aszfalton).
#5 lehet hogy az egy merida dual thrust :)) ritka darab
Nézd meg a gyártó hivatalos oldalán a méreteket mivel váz és váz közt is van külömbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!