Ha csapágyzsírt kenek a bicikliláncra, a pokol tüzein fogok elégni?
Figyelt kérdés
Vagy akár jó is lehet oda?2021. márc. 21. 12:08
1/10 anonim válasza:
Tiszta retek lesz az egesz 1 kor utan. Full raragad a por, homok.
2/10 TR75 válasza:
Akkor inkább viasz. Bringaláncra jó a (speciális) viasz.
5/10 anonim válasza:
A semmitől jobb de valóban nagyon piszkos lesz, ráadásul a láncnak a görgők belsejét kellene kenni, oda pedig inkább valamilyen spré vagy olaj bír befolyni.
6/10 anonim válasza:
Inkább ne, én megjártam hogy ráragadt minden por és fel-fel kapta a hátsó fogaskerék mert teljesen összeragadt vele.
Használj lánckenő olajat.
7/10 Alex Fly válasza:
Körülbelül. A zsír nem fog bejutni oda, ahova kellene (a görgőkbe), ellenben oda tapad, ahol semmi keresnivalója (a lánc külseje). Kenésed nem lesz, ellenben beleragad az összes kosz.
8/10 anonim válasza:
a láncot nem kivülről kell kenni, hanem belülről!
Olyan kenőanyag kell ami bejut a kenendő helyekre és ott is marad!
A zsír nem fog eljutni oda ahova kellene, mert hiába a kapillári elv, a viszkozitása miatt nem ud bejutni oda ahova kell!
10/10 anonim válasza:
A régi biciklimen én is azzal kentem. Egy idő után meg is volt a következménye: a láncra és a fogaskerekekre egy réteg por rakódott ami pedig szép lassan elkezdte koptatni a fogaskerekeket. Ez pedig ahoz vezetett, hogy mire észbe kaptam annyira elkoptak, hogy vehettem újakat rá. Szóval én azt javaslom, hogy inkább vegyél olajat rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!