Ktm vagy Kilimanjaro 250e-ért?
Túrázásra vennék biciklit, kezdő vagyok ezen a téren. Használtat elvből nem veszek.
250e körül szánok rá, átnéztem nagyon sok oldalt, de jó felszereltséggel márkásabb gépet csak ezt találtam:
Van erről véleményetek?
Illetve ugyanott lehet kapni egy saját gyártású gépet is, ennek is hasonló paraméterei vannak:
Erről esetleg valakinek van tapasztalata?
Melyiket érdemesebb választani?
Akkor a KTM kihúzva.
A Kilimanjaro hátsó váltója viszont nem régi széria, ahogy látom. Engem alapból nem érdekel a márka, ha a név nélküli is tudja a megfelelő minőséget.
Viszont most megnéztem, márkás gépet Alivioval sem kapok ilyen áron. Egyébként a Kilimanjaronak vagy egy olcsóbb verziója is, abban Alivio van, kb. 160e.
És azt hogyan lehet megtudni, melyik a megfelelő? Abból, hogy ráülök a boltban 1 percre, nem hiszem, hogy kiderül.
Gondolom tesztelésre nem adják oda.
Autóval is jártam már úgy, hogy a szalonban kényelmesnek tünt, aztán később megtapasztaltam, nem megfelelő a tartása (nem a beállítás miatt).
Csak úgy derül ki sajnos, ha van hol megpróbálni.
Tudom, hogy a kérdés más természetű, de erre a vagy-vagy kérdésre pragmatikus választ nem tudnék adni mert a váz az, ami adott, a többi cserélhető.
A Kilimanjaron is régi széria az XT váltó, az váltotta 2011-12 körül azt, ami a KTM-en van. Egyébként ettől függetlenül jó. Egyébként a bringa ár/érték aránya jónak tűnik, de sajnos nincs minden alkatrész listázva itt sem, ami miatt nehéz pontosan megítélni. Most sajnos az is nagy előnynek számít, ba lehet kapni.
Amúgy nekem ebben a kategóriában a Decathlon Riverside 920-as trekkingje tetszik nagyon. Relatív könnyű, modern váltás, könnyű kerekek. Egyedül 100kg felett vagy csomagos túrákra nem ajánlanám a 24 küllős kerekei miatt. A másik hátránya, hogy az áttétel miatt a kényelmesen hajtható végsebessége 35 km/h körül van, ha ez valakinek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!