Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ktm vagy Kilimanjaro 250e-ért?

Bigjoe2 kérdése:

Ktm vagy Kilimanjaro 250e-ért?

Figyelt kérdés

Túrázásra vennék biciklit, kezdő vagyok ezen a téren. Használtat elvből nem veszek.

250e körül szánok rá, átnéztem nagyon sok oldalt, de jó felszereltséggel márkásabb gépet csak ezt találtam:

[link]

Van erről véleményetek?

Illetve ugyanott lehet kapni egy saját gyártású gépet is, ennek is hasonló paraméterei vannak:

[link]

Erről esetleg valakinek van tapasztalata?

Melyiket érdemesebb választani?

2021. márc. 20. 09:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezek közül a kilimanjaro a szimpatikusabb, de a ktm-nél elég hiányos a specifikáció. Amúgy nem vennék áruházi bringát. Ebben a kategóriában szinte mindegy a márka. A Kilimanjaro pedig egyáltalán nem márkás, ha már ez számít. Azt érdemes még tudni, hogy az ezeken található XT komponensek jól hangzanak, de régi szériák. Ilyen váltó volt a 2011-es bringámon, mint ezen a KTM-en. Azota már három generációt fejlődött. Egy mostani Alivio simán tudja ugyanezt, csak nem hangzik olyan jól, mert nem XT. Ráadásuk látszik, hogy a bringa többi része elég fapad, nem is írják le miből áll. Úgyhogy enyhén szólva túlzás a nevében feltűntetni az XT-t.
2021. márc. 20. 10:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Hervis hanta akciókat tart , akkor kell venni mikor kifuttat és ez pl 250ről 180 ezer Ft .
2021. márc. 20. 12:10
 3/8 A kérdező kommentje:

Akkor a KTM kihúzva.

A Kilimanjaro hátsó váltója viszont nem régi széria, ahogy látom. Engem alapból nem érdekel a márka, ha a név nélküli is tudja a megfelelő minőséget.

Viszont most megnéztem, márkás gépet Alivioval sem kapok ilyen áron. Egyébként a Kilimanjaronak vagy egy olcsóbb verziója is, abban Alivio van, kb. 160e.

2021. márc. 20. 13:35
 4/8 anonim válasza:
Ha túrázásra kell, akkor első sorban a vázra mennék rá: jó-e a geometriája? Ha mész vele, olyan érzés-e mintha a tested része lenne, vagy olyan furcsa, faramuci érzés? Én ezért nem vettem meg anno egy KTM mbt-t, amire rá voltam kattanva. Helyette vettem egy használt túra mtb-t 28-as kerékkel, amit korábban el sem tudtam volna képzelni. Amikor felültem rá kipróbálni, egy jó köves-murvás kapató és össz. kb 20 méter után éreztem, hogy mit is jelent a különbség.
2021. márc. 20. 13:59
 5/8 A kérdező kommentje:

És azt hogyan lehet megtudni, melyik a megfelelő? Abból, hogy ráülök a boltban 1 percre, nem hiszem, hogy kiderül.

Gondolom tesztelésre nem adják oda.

Autóval is jártam már úgy, hogy a szalonban kényelmesnek tünt, aztán később megtapasztaltam, nem megfelelő a tartása (nem a beállítás miatt).

2021. márc. 20. 14:45
 6/8 anonim válasza:

Csak úgy derül ki sajnos, ha van hol megpróbálni.

Tudom, hogy a kérdés más természetű, de erre a vagy-vagy kérdésre pragmatikus választ nem tudnék adni mert a váz az, ami adott, a többi cserélhető.

2021. márc. 20. 16:01
 7/8 anonim ***** válasza:

A Kilimanjaron is régi széria az XT váltó, az váltotta 2011-12 körül azt, ami a KTM-en van. Egyébként ettől függetlenül jó. Egyébként a bringa ár/érték aránya jónak tűnik, de sajnos nincs minden alkatrész listázva itt sem, ami miatt nehéz pontosan megítélni. Most sajnos az is nagy előnynek számít, ba lehet kapni.

Amúgy nekem ebben a kategóriában a Decathlon Riverside 920-as trekkingje tetszik nagyon. Relatív könnyű, modern váltás, könnyű kerekek. Egyedül 100kg felett vagy csomagos túrákra nem ajánlanám a 24 küllős kerekei miatt. A másik hátránya, hogy az áttétel miatt a kényelmesen hajtható végsebessége 35 km/h körül van, ha ez valakinek számít.

2021. márc. 20. 18:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. márc. 21. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!