Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hidraulikus tárcsafék fékereje...

Hidraulikus tárcsafék fékereje hogyan állítható? (mtb)

Figyelt kérdés
Elől 180-as, hátul 160-as tárcsa van. Lejtőn nem vagyok túl bátor mert hiába húzom a féket alig fog. Esetleg olaj, betét csere?
2021. márc. 10. 14:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Levegős lehet. A fékerőn nem lehet állítani. Ha szennyezett a tárcsa vagy a betét, akkor szerintem nyikorogna, így a levegősségre tippelek.
2021. márc. 11. 16:12
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem ismerem ezt a féket, de úgy látom, hogy 2 fékmunkahengeres, tehát nem csak 1 oldalról nyomja, mint a néhai Hayes Sole. Éppen a Sole-val jártam úgy, hogy gyárilag hibás volt egy jobb boltban azonnal mondták, hogy azt az alkatrészt cserélni kell az összesben. Így már nem volt életveszélyes, csak egyszerűen pocsék.

Tehát azt javaslom, hogy vidd be egy szervizbe, mert ott nem kérdésekre kell válaszolnod, hanem érezni fogják, ha tényleg gyenge és lehet, hogy valóban cserélni kell benne valamit.

2021. márc. 11. 17:10
 13/16 Wadmalac ***** válasza:
100%

Az az autósampon vaxos?

Mert akkor töröld át a tárcsákat nitrohigítóval.

A többi ok lehetőséget jól leírták már a többiek.

2021. márc. 12. 11:12
 14/16 anonim ***** válasza:
Olaj, zsír, vagy a samponból viasz ivódhatott a fékbetétedbe. Minőségibb betét többnyire kiégethető egy rezsón (óvatosan, lassan melegítve egész addig, míg finoman füstölni kezd, aztán így hagyni 5-10 percig. tényleg odafigyelve!), meg lehet próbálkozni vele. Ha megég, elkezd repedezni, és végülis mindegy milyen állapotban dobod ki. De akár jó is lehet.
2021. márc. 19. 01:39
 15/16 Wadmalac ***** válasza:
Nekem egyszer olaj ivódott bele, ráfújt féktisztítót meggyújtva tűrhetően kiégett.
2021. márc. 19. 07:49
 16/16 A kérdező kommentje:
Végül az lett a vége, hogy olaj, betét csere, légtelenítés. Sokkal jobban fog mint bármikor eddig
2021. márc. 19. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!