SPD használatával jobban át lehet dolgoztatni az egész lábat?
Főleg rekreációs sportolásra használom a kerékpárt sima pedállal, úgy érzem a lábam elől túlságosan is igénybe van véve, a térd fölötti rész talán túl is van dolgoztatva.
Lényegesen javít ezen az SPD használata?
Valószínűleg kicsit magasan is ülök, lejjebb kéne engednem az nyerget, bár nekem így kényelmes.
Bónusz kérdés: van Bp.en olyan hely ahol pontosan bemérik a megfelelő vázgeometriát nekem? Nem csak vázméret, hanem ülés + kormánymagasság stb...
Több izmot mozgatsz, ha SPD-vel tekersz. Főleg, ha tényleg megtanulod (ki)használni.
Van. Bikefittingre keress rá. De az sem szentírás, amit ott kapsz.
#2!
Gyaloglásnál csak a lábad nyújtásánál fejtesz ki nagyobb erőt. Ugyanilyen a teposópedálos bringázás is.
Patent-pedálnál nem annyira hangsúlyos a nyomás, azaz a nyújtás, mert húzol is. Tehát SPD-velkevésbé edzed a "gyalogló izmodat", de éppen ezért tudsz tekerni gyaloglás után SPD-vel, hiszen akkor pihent izmokat is használsz.
xpedo titanium flatpedál szegecsekkel az megtartja a lábat opcionális és nem spd-30e volt pár 10éve kábé vannak lapitott spdk amire sima cipővel is felszállhatsz-bontrager nek is van ilyenje
én helyedben a futással kiegészíteném a bringát ha nagyon fontosak a lábizmok-rekreációs jelleggel kis futás alacsony intenzitáson-ha durvább vagy akkor ott még a lépcsőzés-vagy domboldalon felfelé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!