Magyarországon a laikusok körében miért a KTM biciklik a legelterjedtebbek?
Mikor még én sem nagyon értettem a biciklikhez, akkor is egy KTM volt a legnagyobb álmom, más márkát szinte nem is ismertem. +a környezetemben is mindenki nyomatta nekem, hogy a KTM a legjobb, a szüleim is olyat akartak venni nekem, meg általában a Hervis-ben és hasonló helyen is KTM-ek vannak kiállítva. Meg a rokonságomban is szinte mindenki KTM-et vesz. Meg mikor mondtam egyik ismerősömnek, hogy 350 ezerért fogok biciklit venni egy bizonyos márkától, azt mondja "annyiért miért nem KTM-et? :o"
De miért van ennyire elterjedve és istenítve Magyarországon ez a márka? Számomra valahogy a biciklik között nagyon kakukktojás ez a márka, professzionális UCI versenyeken szinte nem is látok ilyeneket. Amit régen akartam KTM merev montit 200 ezerért, utólag nézve jöttem rá, hogy valami gagyi négyszögtengelyes hajtás van rajta, nevenincs hajtóművel, shimano altus váltókkal, legalapabb hidraulikus fékekkel stb. Na most ennyiért sok márka ennek a többszörösét adja, nekem nem éri meg, hogy egy márkanév miatt (ami számomra már alapból taszító) feláldozzam a többi alkatrész minőségét. Gondolom ha a legtöbb KTM fanboy értene hozzá, ők sem vennének ilyet ennyiért, szóval ebből feltételezem, hogy inkább a laikusok veszik a KTM-et a márka miatt.
Szerintem a KTM motorok hírneve miatt gondolják sokan, hogy azok nagyon jó bringák. Egyébként egyáltalán nem látok sokat belőlük. Bringás FB csoportok alapján szerintem a Cubeot viszik most itthon a legjobban. Egész jó az ár/érték arányuk, és szépek, ami a legtöbb embernek sokat számít. Kellys, Merida szintén megy, már nem csak a belépő kategóriában. Fél millió körüli gravelok piacán is jól szerepelnek itthon a Silex és Soot típusok.
Ez a márka dolog nagyon szubjektív, mert nagyon nagy nevek is követnek el óriási baklövéseket. Egyre többen vannak felháborodva, hogy a sokszázezres vázaik minősége kritikán aluli. A közösségi médiában megjelent néhány mérnök, akik elég durva minőségbeli problémákat találnak olyan márkáknál, mint pl. Trek, Cannondale, Canyon, stb. Az új Canyon Aeroad váza körül például elég szép botrány kezd kibontakozni, mert olyan elcseszett a nyeregvázcső/nyeregcső tervezése, hogy aki egy minimális műszaki érzékkel rendelkezik, az a fejét fogja mikor meglátja. A gyártó pedig piacra dobta annak ellenére, hogy valószínűleg tisztában voltak a komoly konstrukciós hibával.
kiderül lassan h tényleg 20Főhozzászóló tartja aktívban a hozzászólások motorát GYK-n...
;)))
Gyakorlatilag az összes bringamárka nagykere Csepelen van. Kivéve a KTM-ét, az soproni. Tehát a kerékpárboltosoknak nagyságrendellel több energiájukba került (volna), ha KTM-em bringákkal is foglalkoznak. Óbudán volt és van egy KTM bringabolt. Régen csak ott lehetett KTM-eket venni.
Aztán a KTM és a Hervis egymásra talált. Win-win, hiszen a KTM a leggagyibb, a kínálatában nem is létező bringákat ad el a Hervisnek. A Hervisben pedig megjelent egy világmárka. Az átlag, laikus vásárló csak ezzel a márkával találkozik. Ez a magyarázat a fenti kérdésre.
Amúgy vannak a KTM-nek nagyon jó bringái, itthon is versenyeznek velük, de ezeket nem a Hervisben lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!