Magyarországon a laikusok körében miért a KTM biciklik a legelterjedtebbek?
Mikor még én sem nagyon értettem a biciklikhez, akkor is egy KTM volt a legnagyobb álmom, más márkát szinte nem is ismertem. +a környezetemben is mindenki nyomatta nekem, hogy a KTM a legjobb, a szüleim is olyat akartak venni nekem, meg általában a Hervis-ben és hasonló helyen is KTM-ek vannak kiállítva. Meg a rokonságomban is szinte mindenki KTM-et vesz. Meg mikor mondtam egyik ismerősömnek, hogy 350 ezerért fogok biciklit venni egy bizonyos márkától, azt mondja "annyiért miért nem KTM-et? :o"
De miért van ennyire elterjedve és istenítve Magyarországon ez a márka? Számomra valahogy a biciklik között nagyon kakukktojás ez a márka, professzionális UCI versenyeken szinte nem is látok ilyeneket. Amit régen akartam KTM merev montit 200 ezerért, utólag nézve jöttem rá, hogy valami gagyi négyszögtengelyes hajtás van rajta, nevenincs hajtóművel, shimano altus váltókkal, legalapabb hidraulikus fékekkel stb. Na most ennyiért sok márka ennek a többszörösét adja, nekem nem éri meg, hogy egy márkanév miatt (ami számomra már alapból taszító) feláldozzam a többi alkatrész minőségét. Gondolom ha a legtöbb KTM fanboy értene hozzá, ők sem vennének ilyet ennyiért, szóval ebből feltételezem, hogy inkább a laikusok veszik a KTM-et a márka miatt.
12: én is úgy gondolom, hogy sokkal több van belőle (#4 voltam)
Én nem a hype miatt vettem, hanem mert a váz+szín+felszereltség alapján ez volt számomra a legjobb ár-érték arány akkoriban.
mondom Ktm-mel és meridával mennek profik is több évtizede
Lampre merida emlékeztek rá?!?
16: és mi a bajod ezzel? Más termékcsoportban tán nincsenek "kommersz" márkák?
Miért kéne Juci néninek, vagy Robinak, vagy Katikának felsőkategóriás bicaj, ha csak hétvégente kibicajoznak a Margit-szigetre vag y szentendrére?
17: a kérdezőnek valami becsípődése van..... :-D
Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy ugynaaz a "nagy öreg" , aki többszáz hsz-os folyamot indított el arról kb. egy éve, hogy sokkal jobb egy régi kosszarvas bicajt venni, mint új modern bringát... :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!