Kb. mekkora az élettartama egy alumínium XC váznak?
Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy XC biciklit csak úgy simán tekerésre és túrázgatásra, ez egy Orbea Alma H30 lenne. Nem vadulnék vele, csak földes úton tekernék "edzés" gyanánt. Azt tudom, hogy sok alkatrészt cserélni kell majd idővel mert elhasználódnak, na de maga a váz meddig fogja bírni? Hallottam olyat, hogy egy bizonyos idő után a vázak elöregednek. Ez pontosan mit jelent? Mert ezt a biciklit minimum olyan 10 évre tervezem, persze a kopó és egyéb alkatrészek cserélve lesznek mindig rajta, ha szükséges éppen.2021. febr. 21. 22:29
1/3 anonim válasza:
10 évet bőven ki kell bírjon a váz, akármilyen biciklin! Ha nem deformálódik el, nem hajlik meg sehol (ekkor keletkezhet benne szilárdtestfizikailag olyan jelenség, hogy elég sokat veszít a keménységéből és terhelhetőségéből), akkor bőven túléli az összes többi alkatrészt. Persze ha nem volt valami tervezési baki, bár akkor már nem is gyártanák.
2/3 Alex Fly válasza:
Általában olyan 15-20 évet szoktak mondani... Persze ezt típusa válogatja.
3/3 anonim válasza:
Van olyan alu montim, amivel régen éve 10.000 km-eket mentem és versenyeztem vele. Nem akar széthullani, most is használom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!