Mennyire etikus ellopni egy biciklit ami nyilvánvalóan ott van hagyva valahol hónapok óta?
Figyelt kérdés
Az egyik árkád egyik kerékpártárolójához le van zárva egy bicikli már hónapok óta, talán van már 1 év is. Le van eresztve mindkettő gumi, rozsdás lánc stb. Régebben ugyanazon a helyen láttam. Tehát nyilvánvalóan ott van hagyva és nem használják ezt etikus elvinni és felújítani?2021. febr. 17. 00:11
1/12 anonim válasza:
Nem.Semmit nem szabad elvenni ami nem a tiéd.De ha vinni akarod,hát viszed,úgyse tarthat vissza senki.
2/12 anonim válasza:
Én elvinném.
Bár aggasztana hogy mi történt a gazdájával, miért nem kell neki... meghalt talán?
5/12 anonim válasza:
Honnan tudod, hogy nem pl vészhelyzetre van ott tartva?...
6/12 Wadmalac válasza:
Fotó, FB-megosztás, kérdéssel: nem hiányzik valakinek?
Ez etikus.
Ha jelentik, előbb-utóbb az önkormányzat is elviszi közterületről. Gondolom ott is eltárolják pár hónapig, ha nem keresi a gazdája, megy kukába.
7/12 anonim válasza:
Beviheted a talált tárgyak osztályra, ott megőrzik 3 hónapra ha jól emlexem, ha nem jelentkezik a gazdája, akkor nekedadják, és még papírod is lesz róla, hogy nem loptad... nekem iphone 6osomett így.
8/12 anonim válasza:
Egyetértek az utólsó válasszal jó ötlet. Facebookon is rakhatsz ki posztot vagy írhatsz üzenete pl egy cetlire mait ott hagysz hogy bocsi kié ez a kerékpár mert ha nem kell én szívesen elvinném vagy ilyesmi😆
9/12 anonim válasza:
Az idegen szavak szótára szerint az etikus kifejezés magyar megfelelője: erkölcsös, becsületes, tisztességes.
Szerinted ez a három szó, mennyire illeszkedik, az általad használt "ellopni" kifejezéshez? :(
10/12 A kérdező kommentje:
Ugyanmár, évek óta ott van. Ott telelt a bicikli az árkád előtt lezárva. Full rozsda, csontszáraz lánc, lapos gumik. De talán a váz menthető lenne csak azért érdekel.
2021. márc. 6. 01:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!