Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen kerékpárt vásároljak...

Niceszisz kérdése:

Milyen kerékpárt vásároljak munkába járáshoz?

Figyelt kérdés

Semmilyen tapasztalatom nincs arról, milyen kerékpárt vásároljak magamnak. Munkába járáshoz kell elsősorban viszonylag sík aszfaltra városban de nem zsúfolt helyen, oda 15 km és vissza ugyanennyi. Ezt az utat tenném meg heti 3szor. Újpestről Szentendrére mennék és vissza.

Női vagy unisex kerékpár érdekelne maximum 120ezer forintig. Webshopban nem merek vásárolni, muszáj kipróbálnom, mert a méretét sem tudom megmondani.

Tudtok segíteni nekem?

Köszönöm:

29/N

2021. febr. 10. 06:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ne legyen túl keskeny a gumija, az nem annyira biztonságos. és beteheted a biciklit a HÉV-re is, és elég, ha csak pár megállónyit biciklizel. Ha a sport miatt csinálnád a biciklizést.
2021. febr. 11. 16:02
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

"Ne legyen túl keskeny a gumija, az nem annyira biztonságos. "

Ha ennyire semennyire nem értesz a bringákhoz a francnak válaszolsz bringás kérdésekre?

2021. febr. 11. 16:49
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
ej mi a Hév tyúkanyó kend a kerékpát hordja itt fenn?!?
2021. febr. 11. 17:10
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat!

Igen le tudok fürdeni a munkahelyen. Heti 3x tenném meg ezt az utat oda-vissza, tehát összesen 30km 1 nap.

Tehát trekking 28asat javasoltok. A cross az is trekking egy fajtája vagy az teljesen más?

2021. febr. 11. 17:24
 15/19 anonim ***** válasza:

crosstreking a sportos verzió-pont női vázzal(ez a vázforma azért speciális és klasszikus mert azt a hagyományt követi hogy a Hölgyek szoknyát hordanak és h ne lásson be a férfi osztály ezért kisebbet kellet csak átlépni;)

[link]

2021. febr. 11. 17:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha mindenképp újat szeretnél, akkor ez az árkategória szerintem, ahol a decathlon szóba jöhet. Két típust látok ott, ami szerintem jó választás lehet, a Triban Easy országúti, ha sportost akarsz, vagy a Riverside 500, ha kényelmeset. Sok lánynál előny, hogy ezeken nincs első váltó, így egyszerűbb a váltó kezelése. Az áttételtartomány kisebb, de mivel főleg sík úton használnád, így ez nem probléma.

Ha női vázat szeretnél, akkor ezek sajnos kiesnek. Ennyiért újan a legalját kapod meg a normálisabb bringáknak. Ilyenek pl. az Alpine Eco, Gepida Alboin 200. Ezek 3x7 sebességesek, elég erősen elavult rendszerek. Így én ebben a kategóriában inkább a használt piacon nézelődnék. Ebben viszont jó lenne olyan segítség, aki el tud veled menni megnézni a kiválasztott kerékpárt.

Ha tudsz rá többet szánni, akkor nyugodtan indokold meg magadnak a megspórolt üzemanyaggal, hogy megérdemelsz egy komolyabb új bringát. :) Én úgy gondolom, hogy 200-300ezer Ft közt vannak újan a legjobb ár/érték arányú trekking/cross trekking kerékpárok. Én egyébként a cross trekkingeket részesítem előnyben, mert ezeket egyedi igény szerint lehet felszerelni lámpákkal, sárvédővel, csomagtartóval. Ha pedig nincs rá szükséged, megspórolod ezek árát és súlyát.

2021. febr. 11. 17:40
 17/19 Alex Fly ***** válasza:
95%

A crosstrekking a trekking sportos, lecsupaszított verziója. A célodra tökéletes, csak éppen a munkábajáráshoz fel kell szerelni azokkal a kiegészítőkkel, amelyek hiábya miatt lett crosstrekking...

Sárvédő, csomagtartó, világítás, csengő, első-, hátsó-, küllőprizma... Ezen kívül (ha jól értelmezem a kérdésedet) lakott területen kívül is tekersz, ahol éjjel és rossz látási körülmények között kötelező a láthatósági mellény (célszerű mindig magadnál tartani, sose tudhatod előre, mikor van rá szükség) és ajánlott a sisak is (jómagam nem vagyok sisakpárti és általában nem is hordok, de az általad írt esetben nem indulnék el nélküle)...

2021. febr. 15. 00:22
 18/19 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM!
2021. febr. 16. 20:35
 19/19 anonim ***** válasza:

na mi lett a döntés választás?!?

női váz férfi váz csupa csupa nyakigláb(mász)

;)

2021. febr. 16. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!