Ha elkezdek veszélyesebb MTB szakágakban biciklizni, akkor nagy rá az esély, hogy előbb utóbb eltörik valamim?
én nem veszélyes szakágban nyomulok, mégis volt repedésem 3db, vartak is 2x,voltam sebészeten néha 1 sérüléssel,néha 6sérüléssel.
Igazábol a közlekedés a legveszélyesebb napi tevékenység...nyilván lehet fokozni a sérülésre való esélyt.
Furcsa módon az országúti veszélyesebb, legalábbis szerintem...
Downhillben nem is tudok halálról, outiban sajnos nem egy történt az elmúlt 2 évtizedben sem.
"Furcsa módon az országúti veszélyesebb, legalábbis szerintem...
Downhillben nem is tudok halálról"
Pedig volt pár.
Az országútizásnak két nagy kockázata a kevés védőfelszerelés és a közúti forgalom.
Szóval minimum annyival gyakoribb, hogy az országútisnak nem is kell gyorsan mennie az életveszélyhez, elég, ha az autó gyors, mai telibe veri.
Azért meg kell nézni, hogy a zárt pályás országúti versenyeken, mint pl. a Tour de France, mennyire ritka a halálos baleset.
1903 óta rendezik, mégis összesen 4 versenyző szenvedett halálos balesetet.
1910-ben Adolphe Heliére két etap közt úszni ment és vízbe fulladt.
1935-ben Francisco Capeda egy meredek lejtőzésnél kicsúszva szakadékba zuhant.
1967 Tom Simpson szívelégtelenségben halt meg a versenyen.
1995 Casartelli esése.
Szerintem ha a DH annyi ideig, annyi embert fog versenyeztetni, mint mondjuk a Tour, azért hasonló arányok várhatóak.
A giron pl. 2011-ben halt meg Wouter Weylandt. Az edzéseken elütötteket nem számítom, mert akkor tuti az outi "nyerne".
Kérdés, hogy melyik a veszélyesebb: egy lejtőzés 80-90-nel, kísérőmotorok, autók között, szakadékok szélén, miközben a mezőnyt próbálod utolérni mondjuk egy defekt miatt, vagy sziklákon átszáguldani, sok méteres ugratókon lezúgni egy dh bringával.
Ahogy én látom, a touros, giro-s valódi balesetek mondjuk egy DH-s védőfelszerelésben jó eséllyel túlélhetőek lettek volna.
Lehet, hogy még az edzés-gázolások is.
Csak abban a szerkóban tekerve valószínűleg egy komplett nappal lenne rosszabb a teljes versenyidő. :)
Elnézve azért egy pár Red Bull DH-t, szerintem csodával határos, hogy eddig még nincs halott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!