Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Agyváltós (7 sebességes) vagy...

Agyváltós (7 sebességes) vagy láncváltós túrabringát vegyek?

Figyelt kérdés
Alapvetően kényelmes nyárspolgári felhasználásra alföldön megfelelő lenne az agyváltós életem 99%-ban - és kvázi gondozásmentessége miatt eddig nyilvánvaló, de évi egy-két kirándulást azért bírjon hegytetőkre közúton felfelé hazai körülmények közt: nem szeretném kizárni magam ebből a technika korlátossága miatt.

2021. jan. 22. 19:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az évi 1-2 kirándulást simán kibírja.
2021. jan. 23. 11:16
 12/14 tothp ***** válasza:
100%

A7-es 8-as Shimano agyváltók áttétel tartománya nagyjából 300-320% körül van.

A láncváltósoké 3x7;3x8; 3x9 rendszerben kihozható akár 500-550% körülire.

Nem ideális sok szinttel járó túrákhoz: vagy hegyre mész vele, vagy gyorsan.

A kevés fokozat miatt a fokozatok közti lépcső is nagy. Lehet hogy a két szomszédos áttétel közül az egyik túl kemény, a másik túl pörgős.

Ha jó kondiban vagy ezt, izomból áthidalod. Nekem már kevés lenne.

Hatalmas előnye, hogy viszonylag kicsi a karbantartás igénye, Vastagabb, olcsóbb igénytelenebb lánc is jó rá, és az is sokkal tovább bírja.

Eséskor nagyon kicsi az esélye, hogy megsérül (A láncváltót egy beakadt ág képes leszaggatni)

2021. jan. 23. 13:57
 13/14 anonim ***** válasza:
Lancosat abbol is rövidebb kanalasat vegyel és tegyel ra váltóvedőt .
2021. jan. 23. 15:36
 14/14 anonim ***** válasza:

7 sebességgel, megfelelő edzettség nélkül nehezen jutsz fel a Kékesre.

Én Dobogókővel próbálkoztam régen a 6 sebességes, láncváltós városi bringámmal és az utolsó, legkanyargósabb szakaszon már többször toltam, mint tekertem.. Pedig akkor még jó kondiban voltam.

2021. jan. 24. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!