Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Megéri a drágább bicaj ilyen...

Megéri a drágább bicaj ilyen felhasználásra?

Figyelt kérdés

Üdv, szeretnék venni egy mounten bike-ot. Harmadlagos bicaj lenne, csak terepen használnám, viszonylag ritkán. (évi 250-300km) Semmi extrém körülmény, bükkben kirándulni, erdőbe tekerészni. Kettő biciklit is kinéztem, bár hozzáteszem, abszolút nem értek hozzá, hogy pl milyen váltó a jó, milyen teleszkóp stb.

[link]

[link]

A kettő között milyen lényegesebb különbség van? Megéri a drágábbat venni? Vagy elég az olcsóbb is? Esetleg más fajta így fejből ezen árkategória környékén?

2020. dec. 15. 09:30
1 2 3 4
 11/33 TR75 ***** válasza:

Na és a KTM logó az smafu? :-)

2020. dec. 16. 12:56
 12/33 Wadmalac ***** válasza:

#10:

Értem én, hogy 29 a trend, durva terepen kicsit jobb a gördülése, de ennyi.

Azért az túlzás, hogy nem lehet rá gumit kapni, legfeljebb a csúcskategória már nem erre koncentrál.

Ilyen hobbi célra nem igazán hoz jelentős előnyt egy 29-es.

És éppen ez a lényeg, a 26"-nak esik az ára a trend miatt. Használtban is.

"A linkelt bringa ráadásuk dirt, nem igazán túrázásra való az a geo."

Hát, fene tudja, megfelelő nyereg- és kormánybeállítással elmegy az. Kicsit izgága az első villa szög meg a tengelytáv, de kompenzálja egy szélesebb kormány.

45 fokos mászásra nem lesz jó, de a többire elmegy.

Nekem egy KTM Knoxville van, simán elmegy tereptúrázásra.

2020. dec. 16. 13:17
 13/33 Wadmalac ***** válasza:
79%

"Na és a KTM logó az smafu? :-)"

Az. :D

Nem rossz a Cube.

Nekem is KTM van, mint fentebb írtam, jó, jó, de nem hiszem, hogy ezen a szinten jelentős értékkülönbséget jelentene.

2020. dec. 16. 13:21
 14/33 anonim ***** válasza:
a fekete az nem ctm?!? úgy néz ki...jobb a ctm ára és szlovák-jobb a paraj mint a karaj....
2020. dec. 16. 14:01
 15/33 Wadmalac ***** válasza:
Megnéztem még egyszer, KTM az, csak jó kicsi a K betű.
2020. dec. 16. 14:05
 16/33 TR75 ***** válasza:
Nem emlékszem fejből, de azt hiszem, a Cube élettartam-garanciát ad a vázra.
2020. dec. 16. 14:46
 17/33 Wadmalac ***** válasza:

"a Cube élettartam-garanciát ad a vázra."

no-quibble warranty?

Nem mindegy, mert mondjuk a Trek esetén sok vevő kapott agyf*szt azon, hogy jött a kötözködés, a garancia kábé csak a Wimbledon frissen nyírt füvén körbegurulásra volt érvényes, terepen már egy galóca áthopizására sem.

2020. dec. 16. 15:00
 18/33 TR75 ***** válasza:
Igen, azt elfelejtettem odaírni, hogy azért ezzel csínján kell bánni, tehát tudni kell, hogy a rendeltetésszerű használatba mi fér bele (a bringák kategóriákra vannak osztva). Másrészt ezek a garanciák leginkább az anyaghibából eredő problémákra vonatkoznak (és ismét csak rendeltetésszerű használat mellett), és nyilván a gyártó is védi az érdekeit.
2020. dec. 16. 15:07
 19/33 anonim ***** válasza:

és akkor mitől/honnantól egy montenbájk-mitől verseny?! mitől/honnantól terep?!

letaposott/döngölt népliget az terep már?!?

2020. dec. 16. 16:28
 20/33 TR75 ***** válasza:

A letaposott, döngölt népliget valószínűleg a 2-es kategóriás bicajoké (a kerék nem hagyja el a talajt, nincs ugratás; szilárd burkolat, aszfalt, döngölt föld, murvás bicajút).

Ilyen egy montiverseny:

[link]

2020. dec. 16. 16:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!