Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy nagyon fura kérdés merült...

Egy nagyon fura kérdés merült fel bennem... ?

Figyelt kérdés
Mentem a biciklivel s arra gondoltam vajon milyen lehet a biciklinek a nyomatékgörbéje( most ezt hogyan mondjam el hogy értsétek hogy értem) ... Most lehet mondani hogy az izom az lineárisan fejti ki z erőt de ha belegondolunk a motorban a dugattyúk is lineárisan fejtik ki az erőt és majd a ellensúly s a nemtudom hogyhívják ( nem értek hozza) tengely hozza létre a forgó mozgást ugyanúgy, mint a biciklinél az ember lába fel-le mozog mint a dugattyú és a pedál átalakítja forgó mozgássá. És arra lennék leginkább kiváncsi, hogy ez a nyomatékgörbe az inkább egyenes mint az elektromos motoroknál vagy jó nagy görbe mint a hagyományos gázolaj/ benzin motoroknál.
2020. nov. 28. 19:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szeritem folyamatosan csökken a nyomatékgörbe. Ahogy nő a fordulatszám, egyre kisebb erőt vagyunk képesek kifejteni. Indulj ki a súlyzózásból. Kis súllyal képes vagy viszonylag rövid idő alatt sokan csinálni, nagy súllyal viszont lassan és kevés ismétlésszámmal tudsz dolgozni.

Más kérdés a teljesítmény, ami a nyomaték és a fordulatszám szorzata. Ennek valahol van egy maximuma, de meg nem mondom, hogy hol. Szerintem ezt nyeregből kiállva lehet elérni, viszont túl sokáig nem tartható tartósan, mert nem kap elég oxigént az izom, vagy elfárad.

2020. nov. 29. 20:07
 12/13 anonim ***** válasza:
a pro-knál ott jön szóba a dopping....
2020. nov. 29. 20:14
 13/13 anonim ***** válasza:
bárcsak lehetne látni kik érdeklődnek ennyire a kerékpársport iránt!!!
2020. nov. 29. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!