Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Schwalbe big ben külső?

Schwalbe big ben külső?

Figyelt kérdés
Korábban feltettem itt egy hasonló kérdést. Lényeg: heti kétszáz km körül megyek montival, paradox módon végig aszfalton, continental raceking gumikkal. Schwalbe big apple-re akartam váltani, de az gyakorlatilag sehol sincs 27,5-es méretben már. Most egy elég jó ajánlatot találtam schwalbe big ben gumikra, abból lenne is a kellő méretben. Tudom, hogy _nagyon_ hülye kérdés, de azért megpróbálom, hátha mégis lehet rá értelmes választ adni: adott egy 42 kilométeres, 240m szintkülönbségű táv. Ha a mostani gumimmal ez 25km/h-s átlagsebességűre jön ki, akkor nagyjából mennyit javíthatna rajta a big ben gumi? Mert ha pl. 25 helyett 26 jönne ki, akkor nem érné meg nekem a cserét. Ha 27 körül, esetleg felette, akkor valószínűleg igen. Volt esetleg valakinek dolga ilyennel?

2020. nov. 27. 17:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Big Apple nem készül 27,5"-os méretben a gyártó oldala szerint.

Kb. 5 wattal kisebb a gördülési ellenállása ugyanúgy 2,35" méretben, így szerintem megéri leváltani. Viszont slick gumi, így nincs oldalsó bütyöksor! Nehogy megtréfáljon így télen..

Szerintem kitekered belőle a 30at simán!

2020. nov. 27. 18:47
 2/7 A kérdező kommentje:

2.0-t vennék.

Kitekerni a 60-at is kitekerem, csak egy jó lejtő kell hozzá:)

Viszont nem csak egy jó lejtőből áll az út, hanem egyenesekből és emelkedőkből is. Látom a straván, hogy kb. ugyanannyi wattal, mint amennyivel én a 25-ös átlagot hozom, országútisok 33 körüli átlagot mennek, azt pedig erősen kétlem, hogy egy (hiába slick gumis) monti és outi között csak ennyi különség lenne:)

2020. nov. 27. 19:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Most komolyan a 30 és a 33 közti különbségen vagy fennakadva? Hogy jön az itt azonos körülmények közt 2 gumival mért sebességhez???
2020. nov. 27. 19:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy a hosszú távon harmincas átlaghoz montival, még ha ilyen külsők is vannak rajta, minimum egy Chris Froome-Peter Sagan-Superman keverék kéne. Ne dühödj be amúgy, értékelem a segítséged, felpontoztalak.
2020. nov. 27. 19:22
 5/7 anonim ***** válasza:
szerintem ha aszfalton tekersz sürübben akkor mindenképp érdemes slick gumira cserèlni. Racekinget elbaxni aszfalton netto hülyeség. Nem erre való.
2020. nov. 27. 20:33
 6/7 tothp ***** válasza:

30-33 közt 10% az eltérés. Nem tűnik soknak. De ha ezen múlik, hogy odaérsz, vagy odavánszorogsz valahová, akkor nem mindegy.

Én schwalbe spicert használtam 26"os montin aszfaltos túrára. Nekem az vált be.

2020. nov. 27. 21:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Nos, 5-10%-ot javított az átlagomon, de inkább 5-öt.

Nem baj, az is valami:D

2021. jan. 2. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!