Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Biciklilánc olajzásnál mennyir...

Biciklilánc olajzásnál mennyire fontos az olaj fajtája?

Figyelt kérdés
Windolát is fújhatok rá, vagy vegyek biciklilánc olajat erre a célra?

2020. nov. 27. 00:01
 1/8 tothp ***** válasza:
100%

Fontos.

A lánc kenésére olyan olajat (spray) kell használni, ami kifújáskor híg, így beszivárog a csapok, görgők közé. Ott az oldószer elpárolog és besűrűsödik. Ilyenek a speciális lánckenő olajok. A kenés után ezt az anyagot a lánc külső felületéről gondosan le kell törölni. Ott felszedi a koszt.

Ha túl híg az olaj: bejut, de alig van kenőhatása: a lánc hamar elfogy

Ha túl sűrű: be sem jut oda, ahová kell. Nem elég, hogy kenése nem lesz, még nyikorogni is fog.

Régen paraffinban főzték ki a láncot

2020. nov. 27. 06:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Fontos, de ha nincs kéznél láncolaj használd ami van. A semminél az akármilyen is jobb.
2020. nov. 27. 07:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer a sógorom motorfűrészéhez való láncolajat használtam, mert elfogyott a kerékpáros, és nem vettem észre különbséget... mondjuk drágább, mint a bicikli láncolaj, szóval azért nem tértem át rá.
2020. nov. 27. 08:08
 4/8 anonim ***** válasza:
fontos
2020. nov. 27. 08:20
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
A semminél az akármilyen is jobb egy marhaság... rendszeresen tolnak be hozzánk bringákat ahol ablánc a fogaskerekek, a váltó, minden úszik a sáros gépolajban, de nem érti, miert nem működik pl a váltó... a semkinél nem jobb az akármilyen, még ronthat is rajta nem is keveset... arról nem is beszélve, hogy miután minden koszt megfog, mennyit gyorsíthat a kopásokon...
2020. nov. 27. 09:04
 6/8 Alex Fly ***** válasza:
100%
@5: a semminél minden jobb - de csak a helyén. A lánc külsején viszont a semminél nincs jobb...
2020. nov. 27. 11:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Vegyél biciklilánc olajat. Ne spray-t - a spray pazarol -, hanem csöpögtetőset. Minden csaphoz csöppents a belső oldalon egy cseppet (nem tart soká, egy bringaláncon jellemzőeen 110-116 szem van). Amikor végeztél, kívülről töröld le a felesleget.
2020. nov. 27. 13:13
 8/8 Wadmalac ***** válasza:

Én is a sprayre teszem a voksom.

Az olaj mindenképpen kiverődik, akárhogy áttörlöd, kevés kenés marad vissza, cserébe meg koszol, port ragaszt.

De nem akármilyen láncspray.

Legalábbis láncváltósra.

A motorhoz való lánckenő túl sűrű, hidegben főleg ellustítja a váltást.

Nekem a TF2 vált be legjobban.

Az akármi jobb mint a semmi is igaz. Csak lényeg, hogy mindig tiszta és kívülről szárazra törölt legyen.

Ha a láncban az olaj a koszt tartja bent, ugyanúgy elkopik, mint szárazon, csak csöndesebben.

2020. dec. 8. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!