Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 100 körül lehet kapni downhill...

100 körül lehet kapni downhill bicikliket, vagy annyiért felejtsem el?

Figyelt kérdés
2020. nov. 25. 16:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%

ennyiért még ruha sincsen nem hogy dirt/downhilll....

hamarabb vesza srác egy normál bringát azzal felteker jövő nyáron a hhh-ra és szépen leteker-a butastatisztika ezt mondja-meg az épeszű ész érvek...mega sztem!

2020. nov. 25. 16:43
 12/26 A kérdező kommentje:
De amúgy kettes, nem tudom honnan veszed hogy gyerek vagyok. Nem rég töltöttem a 20-at.
2020. nov. 25. 17:13
 13/26 A kérdező kommentje:
Szimplán csak tapasztalat nélkül teljesen feleslegesnek látom, hogy 400-500-ért vegyek biciklit.
2020. nov. 25. 17:14
 14/26 anonim ***** válasza:
69%
vegyél a feléért használt jóminőségűt-Freeride/allmountain és azzal azért még vizszintbe és felfelé is tekerhetsz...a dönhillnak az az átka h csak lefelé megy a bringa 20és egynéhány kiló
2020. nov. 25. 17:50
 15/26 anonim ***** válasza:
32%
lehet össztelós-de az a lényeg az első teló semmiképp se legyen nagyobb 120nál max annyi annyival "simán" felfelé és vizszintbe2 is tekerhetsz-persze az összes véleményem írásom sutba dobom-ha erdő mellett laksz mondjuk farkastorki/kiscelli-akkor vegyél érdemes! dönhill-t venni...
2020. nov. 25. 17:53
 16/26 anonim ***** válasza:
71%
Őszintén srácok, itthon hol lehet kihasználni egy DH bringát? És ki képes rá? Szerintem egy all-mountain vagy enduro bőven elég, és lesz egy sokkal sokoldalúbb géped. Persze 100000-ből bármilyen értelmes bringa felejtős ilyen célra. Ez kb. az éves karbantartási költsége egy ilyen bringának.
2020. nov. 25. 18:37
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszi! Még egy kérdés... Tegyük feljebb a mércét, számoljunk akkor 300 ezerrel. Annyiért mi lenne ajánlott?
2020. nov. 25. 18:48
 18/26 A kérdező kommentje:
Ja, annyi kikötéssel hogy olyat amire van is kereslet, ha esetleg nem jönne be a bicózás.
2020. nov. 25. 18:52
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy pontosan mit értesz downhill alatt? Milyen brinád van most? Milyen terepen használnád?

A szó szerinti értelemben vett DH bringák 20 centis rugóúttal és kevés áttétellel rendelkeznek. Szinte csak lejtőn használhatók. Ezeket feltolják a dombra, vagy felviszik felvonóval. Extrém rossz a tekerési hatékonyságuk, de lefelé kirugóznak szinte mindent, bazi nagyokat lehet vele ugrani.

Aztát innen több lépésben el lehet jutni a könnyű és hatékony cross-country gépekig, ami lefelé lassabb és kevésbé jó, viszont felmászol vele cudar helyeken, ha elég edzett vagy. DH után az enduro jön, még mindig jó nagy rugóúttal, de már mászásra képes, csak nem túl hatékony. Viszont nem kell mindenhol tolni és felvonózni. Szerintem itthon bárhova elég.

Utána az all-mountain kategória jön, bár úgy látom, újabban összemossák már a trail kategóriával. Kb. 120-150 mm rugóút, amolyan mindenes. Viszonylag hatékonyan mászik, és a legtöbb helyen szerintem még mindig elég lefelé is a hazai viszonyok közt. Talán ebben a kategóriában van a legtöbb esélyed kifogni valami normálisat a keretösszegből.

Aztán tovább bonyolítja a dolgot, hogy három féle kerékméret van a piacon. A régi szabvány a 26-os, ami gyakorlatilag megszűnt, ezért a használtakat olcsón meg lehet kapni, ami a te esetedben jó hír lehet. Van még 27,5 és 29. Utóbbi egyre jobban átveszi az uralmat, de nem mindenki szereti, mert a nagyobb kerékkel kevésbé játékos a bringa, nagyobb a tehetetlensége, nehezebb vele a szűk fordulókat bevenni, stb.

Amúgy típust ajánlani nem nagyon lehet, mert szűk a piac. Amit ennyiért jó állapotban, karbantartva, megfelelő vázmérettel kapsz, az lesz a legjobb. Persze megcélozva, hogy minél modernebb és magasabb felszereltségű legyen.

Nem árt tudni, hogy a teleszkóp és a rugóstag rendszeres karbantartást igényel, és egyéb járulékos költségei is vannak a sportnak. Pl. egy normális bukósisak, könyök- és térdvédő, és már el is ment 100-150ezer Ft. Ezek nélkül még gondolni sem szabad lejtőzésre. De még a teleszkóphoz is kell speciális pumpa, az is 10-15ezer, és ilyen tételeket még lehetne sorolni.

2020. nov. 25. 19:14
 20/26 A kérdező kommentje:
Perpill nincs biciklim egyáltalán. 2 éve volt egy Honda CR125-öm, igazából ebből kiindulva keresek valami hasonló hobbit, mert nagyon hiányzik. Közeli erdőkben, földutakon használtam csak, pályázni sosem voltam igazából. Persze biciklit tekerni kell, meg teljesen más, de én látok valami párhuzamot a kettő között, ami miatt még esélyesnek látom ezeket a bicókat. Aztán elköltöztünk sajnos panellakásba. Azóta nincs olyan hobbim, amivel kiélhetném magam, és megfelelőnek érezném. Protektoring, bukó, térdvédő van megmaradva. Viszont lehet hogy a DH-t kizárom ha tényleg szar vele pl emelkedőn menni. Marad az enduro, freeride, meg az all mountain is tetszik, eddig igazából nem is hallottam róla.
2020. nov. 25. 19:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!