Toldi cruiser bicikli ajánlott?
Hello
A Toldit a csepel gyártja? Ugyan az a kategória mint a neuzer vagy koliken?
A legelső csepeli kerékpárokat 1929-ben készítette el Weiss Manfréd, mközvetlenül azután, hogy 1928-ban 25 ezer schillingért megvette a grazi Steyr-Daimler-Puch művektől a licencet. Tízezer biciklit is vásárolt alkatrészeire bontva.
A háborút követően a gyár 1949-ig jóvátételre termelt, majd 1950-ben megalakult az önálló Csepel kerékpár gyár. A termelő-erőforrás ekkor már százharmincezer darab körül mozgott évente. Új modellek jelentek meg: Túra, Mátra, Robusta (mind 28-as), Tihany, Karika, Toldi, Budapest (26-osok) és a 24-es Úttörő.
www.google.com Nem kell sokat tenni, csak beírni, hogy Toldi kerékpár gyártó és voilá, meg van a válasz.
Nekem pont nem ezt adja a google, de ezt az írást már én is olvastam, viszont abból nekem nem egyértelmű hogy jelenleg ki a gyártó, mivel sok régi márkanév van amit már azóta pl megvett kína.
Szóval gyakorlatban aki vett Toldi biciklit, van vele különösebb gondja, vagy hoz egy átlagos szintet? Ami még érdekelne hogy webbicikli-ről van-e negatív tapasztalat, vagy amit kihoznak az rendben van?
Mert még nem cdaláddal hobbi/sportkerekpározol... hodd el, miközben a 9éves kisfiaddal szeretteted meg a bringázás élményét, és gyakorlatilag folyamatosan csípőből kell forgolódnod, egy 50-100km túran, mert a gyerek bírja, csak ép gyerek úgyhogy csinál marhaságokat, nagyon aldásos, ha a rendes bicajok mellett parkol egy cruiser :)
Régen én sem lattam semmi hasznát... de van.
Amúgy az a röhely, mikor letolunk egy Tihany Keszthely -Keszthely TIhany túrát m hazaérünk,m fáradtan beesek az ajtón, gyerek meg rohan az anyjához, anya, anya! Elmehetek még bringázni :D
Nade a lényeg bocs az offért, nekem nagypapámtól maradt egy mostmár közel 50 éves toldi, az a bringa gyakorlatilag elpusztíthatattlan... ma már hírből sem ismerik azt a minőséget...
Nagypapám 70körül vette, akkor már használtan, majd azzal járt munkába 90ig, mikor nyugdíjba ment, ezután 99es haláláig napi szinten járt vele nyáron télen esőben hóban fogyban a présházához, napi 2*5km
Ezután bekerült egy sufniba, en 2013ban találtam rá, es szétszedtem, kitisztítottam a csapágyakat, volt belőle mit... újra zsíroztam, összeraktam, beállítottam, az akkor közel 30éves külsőket es millió folttal ragasztott belsőket cseréltem, es kb ennyi... hajtása, fogaskerekek, lánc, mind az eredeti, ahhoz soha nem kellett nyúlni... ok a lánc meg van nyúlva és recseg... dehát 50év után ennyi baja legyen :D
Mai napig napi használatban van, itt Tihanyban ezt használom boltbajárósnak... néznek is, mikor a eégi rozsdakupacot a bolt előtt 2db 11kgos lánccal zárom le :D
Nade most megnéztem ezt a toldit amit webbicikli árul...
Hát hogy ezt a csepel gyártja, az erős tulzás... ha a gyártás összeszerelést jelent, akkor igen...
A váza szép, divatos,
Nade felszereltségben minden gagyi a legeslegalja alkatrészek... ez nem hogy 50ev múlva, de mar 5év múlva a szeméttelepen lesz...
Persze disznek tökéletes lenne ezzel a csicsás amerikai rajzfilmes formával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!